transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-09-2023 4.6638 lei 4.9707 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 20-05-2007

Peste 40% din pensiunile din Romania nu respecta standardele europene

Peste 40% din pensiunile din Romania nu respecta standardele europene
 Alte stiri la aceasta categorie

Aproximativ 60% dintre cele peste 3.500 de pensiuni din RomAnia respecta standardele europene din domeniu, potrivit estimarilor Asociatiei Nationale de Turism Rural Ecologic si Cultural, citata de Rompres si ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

"Dintre pensiunile noastre, circa 60 la suta respecta standardele europene. Sigur ca procentul poate urca, cu investitii minime, la 80 la suta, asta daca ne referim la pensiunile care trebuie sa respecte toate standardele care sunt intâlnite in Uniunea Europeana", a declarat presedintele de onoare al ANTREC, Maria Stoian.

Totusi, la nivelul Uniunii Europene nu exista standarde precise cu privire dotarile unei pensiuni. Autoritatea centrala din turismul românesc pregateste insa un proiect de lege prin care sa se modifice normele actuale de clasificare, prin cresterea severitatii acestora.

Astfel, va aparea necesitatea reclasificarii hotelurilor din cinci in cinci ani, vor fi introduse mini-hotelurile si vor fi desfiintate hotelurile pentru tineret. De asemenea, existenta camerelor pentru dizabilitati in hoteluri si pensiuni ar putea deveni obligatorie, iar pensiunile cu grupuri sanitare uscate nu se vor mai clasifica. Totodata, ar putea fi interzisa folosirea inventarului de servire de unica folosinta in structurile de servire turistice cu functiuni de alimentatie, urmând sa se foloseasca numai vase de inox, iar personalul sa fie calificat pentru ocupatii conform clasificarii ocupatiilor din România.In prezent, ANTREC are 3.500 - 4.000 de pensiuni, majoritatea fiind situate in Bucovina (Vama, Gura Humorului, Poiana StAmpei, Ciocanesti si Sadova), Brasov (Bran, Moeciu, Poiana Marului, Râsnov), Sibiu (Orlat, Rasinari, Gura Râului, Sibiel) si Neamt. "Zonele mentionate au ajuns undeva la un nivel maxim de dezvoltare, iar in viitor investitiile se vor indrepta catre Nordul Olteniei - Vâlcea, Gorj, Mehedinti si catre Banat", a explicat Maria Stoian.

Aceste zone pot beneficia de fondurile alocate de Uniunea Europeana, in valoare de circa 578 milioane de euro, fonduri ce vor fi distribuite in perioada 2007 - 2013. Din aceasta suma, 491,25 milioane euro sunt fonduri de la Uniunea Europeana, prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regionala, si 86,69 milioane euro, fonduri nationale publice.

Aceasta axa vizeaza valorificarea resurselor turistice existente, precum si a celor neintroduse inca in circuitul turistic (resurse turistice istorice, culturale, naturale), crearea de noi locuri de munca si cresterea veniturilor din activitati turistice si crearea de noi surse de venit in zone izolate cu potential turistic. Fondurile vor putea fi atrase direct si de catre operatorii din turismul balnear prin intermediul proiectelor de investitii pentru cresterea calitatii serviciilor de cazare, achizitionarea de aparatura medicala si tratament, servicii de agrement turistic.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.
SMART financial - www.SMARTfinancial.ro
©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar