transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-06-2024 4.629 lei 4.9766 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-03-2007

Romania, mai putin competitiva in turism decat Azerbaidjan

Romania, mai putin competitiva in turism decat Azerbaidjan
 Alte stiri la aceasta categorie

Romania este clasata pe locul 76 in topul mondial al competitivitatii in turism, dupa Azerbaidjan, clasata pe locul 75, principalele probleme ale tarii fiind lipsa infrastructurii si a unui mediu de afaceri dezvoltat, potrivit unui studiu al World Economic Forum, citat de Rompres si ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Potrivit studiului, Romania nu are o infrastructura de transport aerian dezvoltata, primind cel mai scazut punctaj la acest capitol, de 2,5 puncte, si are probleme importante în ceea ce priveste infrastructura rutiera, capitol la care a primit trei puncte, dar si cu infrastructura în turism - 2,8 puncte.

Romania are însa si atuuri, respectiv resursele naturale, pentru care a primit cinci puncte. Punctajul României plaseaza tara pe locul 76, cu un scor total de 3,91 puncte, în urma tarilor din regiune: Ungaria - 4,61 puncte care ocupa pozitia 40, Turcia - 4,31 (pozitia 52), Bulgaria - 4,31 puncte (54) si Serbia - 4,18 puncte (61).

Ierarhia este realizata pe baza indicelui de competitivitate, care include trei criterii de evaluare la nivelul anului 2006: cadrul legislativ, mediul de afaceri si infrastructura turistica, precum si resursele naturale si culturale. Calificativele acordate variaza între minim 1 si maxim 7 puncte.

Pe primele locuri în topul competitivitatii în turism se afla în ordine Elvetia - 5,6 puncte, Austria - 5,54 puncte si Germania - 5,48, în timp ce pe ultimele locuri sunt clasate Angola - 289 puncte (locul 122), Burundi - 2,88 puncte (locul 123) si Ciad - 2,68 puncte (locul 124).

Potrivit indicatorilor World Economic Forum, industria turistica din România a depasit 1,7 miliarde dolari (1,9 la suta din PIB) în 2006, cresterea preconizata pe sector pentru perioada 2007 - 2010 fiind de 7,4 la suta.

 

Sursa: Rompres & SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar