transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 14-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-08-2007

Studiul Peacock Hotels: litoralul romanesc necesita o noua strategie de dezvoltare

Studiul Peacock Hotels: litoralul romanesc necesita o noua strategie de dezvoltare
 Alte stiri la aceasta categorie

Hotelurile de pe litoralul romanesc au nevoie de o noua strategie de dezvoltare, care sa transforme vechile unitati in resedinte private permanente sau estivale, potrivit unui studiu Peacock Hotels, citat de Rompres si ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

De asemenea, este nevoie de aparitia unor complexe noi si de reorientarea spre evenimente de afaceri si reuniuni. Potrivit studiului, Litoralul, care concentreaza un procent insemnat din capacitatea de cazare a României (peste 36 la suta), este deja subiectul a nenumarate tranzactii cu proprietati hoteliere.

Astfel, in urmatorii ani, proprietatile hoteliere ar putea suferi o modificare esentiala a conceptului de amenajare si exploatare prin transformarea litoralului intr-un una din ariile de gazduire a evenimentelor de anvergura, pe durata a minim doua treimi din an.
Studiul arata ca limita fizica si conceptuala la care au ajuns multe dintre hotelurile construite in anii 1970 ar trebui sa deschida un subiect de analiza si dezbatere asupra eficientei exploatarii acestora.

Astfel, in anumite statiuni unde structura arhitectonica si urbanistica se identifica mai mult cu cea a unei localitati, iar atractia turistica propriu zisa s-a diminuat evident, ar trebui sa se evalueze eficienta transformarii vechilor hoteluri in resedinte private permanente sau estivale.

O abordare de acest tip ar anticipa nevoia suplimentara de spatii locative in zona si totodata ar miza pe cresterea puterii de cumparare si pe tendinta achizitionarii unei a doua locuinte, de vacanta. Un exemplu privind constituirea unor noi areale turistice il reprezinta localitatea 23 August, unde autoritatile au scos la licitatie 26 de hectare de teren pentru dezvoltarea unui proiect ce se poate ridica
la circa 160 milioane euro, vizând obtinerea statutului de statiune turistica.

Riviera româneasca ar trebui sa fie redefinita astfel incât sa actualizeze oferta estivala in functie de modificarile climatice, care permit dezvoltarea cluburilor de vacanta, cât si a unor conferinte, capacitatea foarte mare de cazare concentrata intr-un areal restrâns constituind un mare avantaj, cu conditia adaugarii spatiilor si functiunilor de reuniuni si expozitionale necesare.

Ce ar ramâne nevalorificat s-ar putea transforma in locuinte, partial fiind destinate vacantei estivale, ceea ce va scadea presiunea pe oferta hoteliera directa in vârf de sezon, subliniaza studiul Peacock Hotels.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.
SMART financial - www.SMARTfinancial.ro
©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar