transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-09-2023 4.6638 lei 4.9707 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-05-2007

Turismul din Romania la raport - perspective in turismul romanesc

Turismul din Romania la raport - perspective in turismul romanesc
 Alte stiri la aceasta categorie

Turismul romanesc incepe sa intre in atentia marilor jucatori internationali care si-au bifat pe harta investitiilor Romania drept urmatoarea piata pe care sa-si faca vizibila prezenta. Specialistii au estimat pentru revista Biz ca valoarea totala a investitiilor din turism pentru anul 2007 va ajunge la 500-510 milioane de euro, fata de un nivel estimat la 420-440 milioane de euro in 2006.

Consiliul Mondial al Turismului si Calatoriilor, organizatie care reuneste liderii celor mai bine clasate 100 de companii din industria turistica, a previzionat pentru turismul romanesc o contribuie de 4,8% la produsul intern brut al Romaniei. In ultimii doi ani aproximativ 30% din veniturile inregistrate de hotelurile de patru si cinci stele din Bucuresti provin din gazduirea de conferinte, seminarii si alte evenimente de business, mai scrie revista Biz, intr-un material furnizat ziarului financiar exclusiv electronic www.SMARTfinancial.ro.

Pentru viitor, specialistii se asteapta la dezvoltarea semnificativa a acestui sector turistic o data cu intrarea pe piata din Romania a lanturilor hoteliere de renume pe plan international, precum Radisson, Hyatt, Kempinsky sau Le Meridien. Alaturi de turismul de afaceri, care ramane cea mai dezvoltata ramura, turismul rural este un sector intr-un permanent avant. Pe viitor, acest sector va atrage un procent mai mare de turisti deoarece vor incepe sa se dezvolte din ce in ce mai mult pensiunile de tranzit.

Tipurile de pensiuni se vor dezvolta rapid, se vor diversifica si gama de servicii si gradul de confort oferite la nivel de pensiune, la nivel de localitate si chiar de zona turistica. Specialistii vorbesc si de un pericol, respectiv acela ca in viitor sa se dezvolte pensiuni mari, de minimum 10 camere, ceea ce va duce la pierderea caracterului familial al sejurului petrecut intr-o pensiune la tara.Desi in Romania exista aproximativ 1.300 de resurse de apa minerala care reprezinta 30% din totalul apelor din Europa, turismul balnear este slab dezvoltat. Pretul tratamentelor balneare variaza intre 900 si 1.100 RON pentru o perioada de 14 zile, in functie de zona si tratamentul urmat. Exista insa si programe de 7 zile si de 3 zile, care costa aproximativ 10 euro pe zi. Insa, pentru turistii straini, o zi de tratament ajunge si pana la 35 de euro.

Turismul de evenimente este reprezentat de targuri, conferinte, congrese, evenimente culturale sau sportive, si incentive-uri organizate de companii (bonus sau eveniment in cadrul companiei). Roxana Balcescu, director executiv la agentia de turism CMB Travel a declarat pentru revista Biz ca desi promovarea Romaniei pe turismul de evenimente este inca la inceput, acesta este intr-o crestere vertiginoasa: "Probabil anul acesta se va inregistra o crestere per total de minimum 10 - 15% fata de 2006".

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar