Daca ai luat decizia de a lansa o afacere in mediul online, pasul urmator este acela de a constui o identitate pentru afacerea/site-ul tau. Cel mai bun mod prin care poti face acest lucru este desigur prin alegerea unui nume de domeniu (adresa web) unic. Privind lucrurile din exterior, intregul proces poate parea unul destul de simplu, insa in realitate lucrurile sunt destul de complicate, pentru ca alegerea unui nume de domeniu bun de obicei presupune foarte multa rabdare. Inregistrarea domeniilor, alaturi de un pachet avantajos de web hosting reprezinta doua dintre acele servicii fara de care niciun site online nu ar putea fi disponibil utilizatorilor. Alegerea unui nume de domeniu nu se poate face la intamplare, cel putin atunci cand iti doresti ca afacerea ta sa fie una de succes. Un nume de domeniu neserios poate face ca intreaga ta afacere online sa fie catalogata drept una neserioasa, acesta fiind desigur un risc pe care nu iti vei dori sa ti-l asumi.
Desi nu exista niciun fel de regula stricta, care sa ne ne indrume sau sa ne oblige sa alegem numele de domeniu intr-un anumit fel, cert este faptul ca exista diferite recomandari, de care putem tine cont in momentul in care ne dorim sa facem o alegere cat mai potrivita in ceea ce priveste numele de doemniu al afacerii online. Pentru ca intelegem cat de dificile pot deveni uneori lucrurile la acest capitol, am pregatit cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa iei mult mai simplu decizia potrivita.
Evita alegerea unui nume de domeniu lung, irelevant si greu de pronuntat.
Din dorinta de a se diferentia cat mai mult de concurenta, foarte multi webmasteri tind sa aleaga nume de domenii lungi si greu de pronuntat, fara a lua in calcul faptul ca acest aceste aspecte nu fac altceva decat sa ingreuneze scrierea si memorarea unui nume de domeniu. Un nume de domeniu scurt si usor de momorat este un nume de domeniu care poate fi scris si reamintit cu usurinta. Este foarte bine cunoscut faptul ca utilizatorii nu depun eforturi foarte mari pentru a retine nume de domenii complicate si lungi.
Ai mare grija la marcile inregistrate.
Ianinte de a te avanta sa alegi un nume de domeniu, este esential sa te asiguri ca acesta nu apartine deja unei alte afaceri. Mai mult decat atat, este important ca numele de domeniu pe care il alegi sa nu intre in niciun fel de conflict cu numele de domeniu al unei alte companii. Focuseaza-te sa alegi un nume de domeniu cat mai unic si eventul cat mai reprezentativ pentru tine si afacerea ta.
Evita cifrele, cratimele si simbolurile de orice fel.
Desi nu este o regula in acest sens, nu este foarte complicat sa ne dam seama de faptul ca cifele si cratimele pot cu usurinta sa creeze confuzii in randul utilizatorilor. Chiar daca adaugarea unor cratime sau a unor cifre iti ofera posibilitatea de regasi cu o mai mare usurinta numele de domeniu potrivit, este recomandat totusi sa ai in vedere si faptul ca daca lucrurile vor deveni mai usoare pentru tine, acest lucru nu inseamna ca ele vor fi intocmai si pentru utilizatorii tai..