Huawei ocupă, pentru al doilea an consecutiv, primul loc în topul solicitărilor de brevete din domeniul comunicatiilor digitale, conform raportului anual publicat de Biroul European pentru Brevete (EPO). Huawei a urcat pe a patra pozitie în clasamentul companiilor care au solicitat brevete la EPO, cu un total de 1953 de solicitări de brevete în 2015, din care 1197 de solicitări doar în domeniul comunicatiilor digitale.
Huawei s-a clasat în top înaintea Siemens si United Technologies si imediat după Philips, Samsung si LG. În domeniul comunicatiilor digitale, unde Huawei a fost din nou pe primul loc, compania s-a plasat înaintea Ericsson si Qualcomm.
Georg Kreuz, Chief IP Counsel în cadrul Huawei, a comentat: “Aceste rezultate subliniază dedicarea noastră neîntreruptă pentru protejarea proprietătii intelectuale ca motor al inovatiei, concentrându-ne pe Europa pentru inovatie. Mediul european de afaceri se pregăteste pentru digitalizarea completă, iar noi, la Huawei, suntem mândri să avem în continuare cea mai mare contributie la acest proces de inovatie. Protejarea proprietătii intelectuale în acest domeniu este de o importantă crucială, iar ca o consecintă naturală trebuie să crească si numărul solicitărilor de brevete la biroul european.”
Pe o piată globalizată, brevetele sunt motoare importante pentru inovatie si dezvoltare. Prin protectia drepturilor de proprietate intelectuală, se încurajează investitii vitale în cercetare si dezvoltare.
Pentru a putea continua să contribuie cu brevete inovatoare în industria de profil, Huawei investeste în fiecare an peste 10% din veniturile sale în cercetare si dezvoltare. Un punct de bază al acestei strategii îl reprezintă activitătile de cercetare din Europa, unde peste 1.900 de ingineri si consultanti înalt calificati lucrează în cercetare si dezvoltare pentru Huawei. Reteaua europeană de centre de cercetare si dezvoltare a companiei, în frunte cu Institutul European de Cercetare (ERI) din Leuven, Belgia, încurajează o colaborare de succes cu partenerii europeni.
Biroul EPO are aceeasi directie. În 2015, acesta si-a concentrat eforturile pentru a asigura succesul investitiilor în inovatie si IP ale companiilor. Este primul dintre cele cinci cele mai mari birouri de IP din lume care obtinut un proces complet certificat end-to-end de acordare si post-acordare a brevetelor, de la depunerea cererii la publicare. Biroul a făcut si progrese decisive în directia unui brevet unitar. “Biroul EPO a făcut tot ce-i stătea în puteri pentru a se asigura că acesta va fi anul primului brevet unitar”, a subliniat presedintele EPO, Benoît Battistelli. “În decembrie am finalizat toate lucrările pregătitoare necesare. După adoptarea pachetului de reguli din decembrie, biroul EPO este acum pregătit, din punct de vedere legal, tehnic si operational, să livreze acest brevet unitar,.”
Raportul anual al biroului EPO indică o nouă crestere a numărului de solicitări către EPO în 2015, ajungând la 160.000, cu 4,8% mai mult fată de 2014, si cel mai mare număr de până acum. Cererile europene pentru brevete au crescut cu 1,6% în 2015, ajungând la un nou maxim, de aproape 279.000..