transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 25-05-2024 4.594 lei 4.9744 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-03-2016

Studiu Accenture: Competentele digitale vor contribui la reducerea diferentelor dintre femei si barbati la locul de munca

Studiu Accenture: Competentele digitale vor contribui la reducerea diferentelor dintre femei si barbati la locul de munca
 Alte stiri la aceasta categorie

Un nou studiu realizat de Accenture, intitulat “Să ajungem la egalitate: Cum pot competentele digitale să reducă diferentele de gen la locul de muncă”, arată că egalitatea de gen, una dintre valorile fundamentale la nivel global, ar putea fi obtinută chiar si în 25 de ani.

Fluenta digitală, respectiv măsura în care persoanele adoptă si folosesc tehnologiile digitale pentru a deveni mai informate, mai conectate si mai eficiente, joacă un rol cheie în sustinerea femeilor pentru ca acestea să aibă sansa de a porni de pe picior de egalitate cu bărbatii.

Potrivit rezultatelor studiului Accenture, dacă guvernele si mediul de afaceri ar dubla ritmul în care femeile devin fluente digital, egalitatea de gen ar putea fi obtinută în 25 de ani în tările dezvoltate, versus 50 de ani dacă lucrurile nu s-ar schimba deloc. În tările în curs de dezvoltare, egalitatea la locul de muncă ar putea fi obtinută în 45 de ani, fată  de 85 de ani dacă se mentine ritmul actual.

“Femeile reprezintă un potential de talent insuficient explorat care poate ajuta la reducerea diferentei dintre abilitătile necesare pentru păstrarea competitivitătii si resursele umane disponibile”, a declarat Pierre Nanterme, CEO Accenture. “Este o oportunitate clară de colaborare între guverne si mediul de afaceri în eforturile de a echipa mai multe femei cu competente digitale si de a accelera egalitatea de gen în piata de muncă”, a mai adăugat Nanterme.

Chiar dacă e clar că fluenta digitală ajută femeile să se pregătească si să îsi găsească un loc de muncă, relatia dintre fluenta digitală si evolutia femeilor nu poate fi considerată semnificativă. Se asteaptă ca acest lucru să se schimbe odată ce tot mai multe femei din generatia Millennial vor ajunge pe pozitii de conducere. Cercetarea desfăsurată de Accenture a arătat că în Statele Unite, sase din zece femei din generatia Millennial intervievate aspiră la obtinerea unor pozitii manageriale.Desi  studiul a arătat că abilitătile digitale au un impact pozitiv asupra câstigurilor salariale obtinute atât de către bărbati, cât si de către femei, diferentele salariale nu dispar. Bărbatii din generatiile Millennial, Generatia X si Generatia Baby Boomers sunt în continuare, la momentul actual, cei care câstigă cei mai multi bani.

“Există mai multe modalităti de reducere a diferentei de gen la locul de muncă, însă îmbunătătirea competentelor digitale reprezintă o modalitate foarte promitătoare”, a declarat Julie Sweet, director executiv Accenture pentru America de Nord. “Acesta este un mesaj puternic pentru toate femeile si fetele. Dezvoltarea continuă a abilitătilor tale de a utiliza tehnologiile digitale, atât acasă, cât si la serviciu, are un efect evident si pozitiv în  fiecare etapă a carierei tale. Aceasta îti oferă un avantaj întrucât reprezentantii mediului de afaceri si ai guvernelor caută să ocupe posturile care sustin economia în crestere a zilelor noastre”, a mai adăugat Sweet.

Pentru a identifica si pentru a întelege mai bine rolul fluentei digitale în egalitatea de gen la nivelul fortelor de muncă, a fost dezvoltat Modelul Accenture de Fluentă Digitală. Studiul a fost realizat în perioada decembrie 2015-ianuarie 2016 pe mai mult de 4.900 de respondenti femei si bărbati din 31 de tări  pentru a evalua amploarea în care oamenii utilizează tehnologiile digitale în viata personală, în educatie si la serviciu. Esantionul a cuprins un număr egal de angajati bărbati si femei, reprezentând trei generatii (Millennials, Generatia X si Baby Boomers) din rândul tuturor nivelurilor de carieră, din companii de diferite dimensiuni.

Marja de eroare a fost de aproximativ +/- 1,4%. Tehnologiile digitale includ cursuri virtuale, instrumente digitale (camere web, mesageria instantanee), platformele social media si utilizarea dispozitivelor digitale, precum smartphone-urile. Răspunsurile sondajului au fost coroborate cu rapoarte publicate si informatiile publice disponibile la nivel de educatie, angajare, leadership si cercetare furnizate de Banca Mondială, OECD, Forumul Economic Mondial si de Uniunea Internatională a Telecomunicatiilor.

Tările incluse în Modelul Accenture de Fluentă Digitală sunt Argentina, Australia, Austria, Brazilia, Canada, Franta, Germania, China (inclusiv Hong Kong si Taiwan), India, Indonezia, Irlanda, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia, Filipine, Arabia Saudită, Singapore, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Accenture este o companie de servicii profesionale, lider pe plan global, care oferă o gamă largă de servicii si solutii pentru mediul de afaceri, de la strategie si consultantă, la digitalizare, tehnologie si procese operationale. Combinând experienta unică si competente complexe ce acoperă peste 40 de industrii si toate procesele de afaceri – sustinute de cea mai mare retea de livrare din lume – Accenture actionează la intersectia dintre business si tehnologie pentru a-si ajuta clientii să îsi crească performanta si să creeze valoare pe termen lung. Având peste 373.000 de angajati care deservesc clienti în mai mult de 120 de tări, Accenture inovează constant pentru a îmbunătăti modul în care lumea functionează.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar