|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
|
Adaugat in data de 11-04-2014 |
www.complete-life.ro - portal care invata persoanele cu diabet cum pot avea o viata completa
Alte stiri la aceasta categorie
Sanofi România vine în sprijinul persoanelor diagnosticate cu diabet si lansează www.complete-life.ro – portalul pentru o viată completă, o platformă în limba română cu sfaturi si informatii specializate despre una dintre cele mai răspândite afectiuni. Conform Federatiei Internationale a Diabetului, dacă diabetul ar fi o tară, ar fi a treia cea mai mare din lume. Portalul www.complete-life.ro se adresează persoanelor diagnosticate cu diabet si le oferă informatii despre cum pot duce o viată completă, chiar dacă suferă de această afectiune.
„Educatia în diabet este o componentă importantă în gestionarea corectă a acestei afectiuni. www.complete-life.ro este portalul care adună laolaltă persoane care pot oferi sfaturi avizate si pacienti care au nevoi si care asteaptă să fie îndrumati corect. Platforma oferă informatii accesibile, grupate pe categorii de interes major. Si nu în ultimul rând, le aminteste celor în cauză că o informare corectă asupra afectiunii de care suferă duce la controlarea acesteia si contribuie, implicit, la o viată normală ”, a declarat Dr. Cornelia Bala, Presedinte Asociatia Română de Educatie în Diabet.
Medici specialisti, psihologi si diabetologi colaborează pentru ca portalul www.complete-life.ro să ofere continut relevant, actualizat, verificat si interesant, atât persoanelor diagnosticate cu diabet, cât si celor interesate de un stil de viată sănătos. Pentru că 1 din 2 persoane cu diabet nu stie că are această boală (conform Federatiei Internationale de Diabet), este nevoie de o informare corectă si de sfaturi avizate.
Unul dintre obiectivele site-ului este acela de a aduce pacientii mai aproape de doctori. Centru important de resurse, www.complete-life.ro oferă articole specializate, întrebări si răspunsuri la cele mai frecvente probleme, un dictionar de termeni medicali care fac referire la diabet, dar si povesti de viată si experiente motivationale. Portalul pune la dispozitie în mod gratuit instrumente de calitate menite să îmbunătătească viata celor diagnosticati cu diabet, asa cum sunt: Calculatorul Indicelui de masă corporală, Calculatorul de carbohidrati sau Jurnalul zahărului din sânge.
Specialistii din domeniu recomandă pacientilor cu diabet portalul www.complete-life.ro.
Conf. Dr. Ioan Veresiu, Presedintele Federatiei de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – „www.complete-life.ro oferă acces la informatii sustinute stiintific”: „Dacă în mod traditional educatia în diabet s-a realizat fată în fată, în ultimii ani, accesul la mediul online a dus la o schimbare în paradigma educatiei terapeutice. Acest acces continuu la diverse site-uri care oferă informatii sustinute mai mult sau mai putin stiintific generează nevoia de contraofertă din partea persoanelor instruite să facă educatie. Ca orice proces de învătare, este riscant atunci când nu se produce corect si cu obiective bine definite. Din acest punct de vedere, acest nou portal, www.complete-life.ro, răspunde exact acestui deziderat si sper ca acest atu să-i ofere popularitate si încredere”.
Dr. Maria Mota, Presedintele Societătii Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – „Este un site complet si util”: „www.complete-life.ro este site-ul pe care îl recomand pacientilor cu diabet întrucât toate materialele sunt scrise de specialisti, informatiile despre diabet apartin medicilor diabetologi, care cunosc exact problemele generate de această patologie. Este un site complet si util, unde fiecare pacient îsi poate calcula greutatea ideală, cantitatea de carbohidrati ingerată si unde pacientii pot adresa întrebări la care răspund specialistii”.
Diabetul zaharat este o boală cronică, ce poate fi prezentă sub două forme: diabet zaharat tip 1, boală autoimună caracterizată prin absenta producerii de insulină (hormonul care reglează concentratiile de glucoză din sânge) în pancreas si diabet zaharat tip 2, boală metabolică ce rezultă prin combinarea celor două mecanisme diabetogene fundamentale în care sunt implicate două defecte biologice principale si anume capacitatea redusă a organismului de a răspunde la propria insulină si o productie deficitară de insulină. Ambele tipuri de diabet sunt caracterizate prin cresterea concentratiei de glucoză în sânge (hiperglicemie). În timp, hiperglicemia necontrolată determină complicatii macrovasculare si microvasculare. Complicatiile macrovasculare, care afectează vasele mari de sânge, includ infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral si boală vasculară periferică. Complicatiile microvasculare afectează vasele mici de sânge de la nivelul ochilor (retinopatie), rinichilor (nefropatie) si nervilor (neuropatie). Incidenta globală a diabetului creste cu un ritm alarmant, peste 382 de milioane de oameni din întreaga lume suferind în prezent de această boală, conform Federatiei Internationale a Diabetului..
|
|
» Adauga comentariul tau |
Comentarii |
|
|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
Recomanda aceasta pagina |
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat. |
|
|
|
|