transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-07-2024 4.5404 lei 4.9681 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 25-09-2016

Cadastru si intabulare - ce inseamna si de ce sunt importante pentru proprietari

Cadastru si intabulare - ce inseamna si de ce sunt importante pentru proprietari

Cei care au realizat cel putin o tranzactie imobiliara (terenuri, case, apartamente) au aflat cu siguranta de la notar despre necesitatea existentei anumitor documente. Pe langa certificatul fiscal si dovezile cu privire la lipsa unor datorii catre furnizori (curent electric, asociatie de proprietari etc.), vanzatorul trebuie sa detina si documente de cadastru si intabulare.

Conform measurebyart.ro, lucrarile de cadastru si obtinerea numarului cadastral se refera la identificarea, masurarea si descrierea imobilelor, conform solicitarilor si legislatiei in vigoare, precum si reprezentarea acestora pe planuri si harti cadastrale.

"In Romania, cadastrul este obligatoriu si contine date complete despre limitele, marimea si pozitionarea in coordonate stereografice 1970 a unui imobil, despre proprietarii actuali, nr. postal si dreptul de folosinta a acestuia. Documentatia cadastrala face parte integranta din Actele de Proprietate ale unui imobil, ele certificand identitatea imobilui, precum si reprezentarea (amplasarea) acestuia", se mai mentioneaza in sursa citata - website-ul unei companii specializate in cadastru, intabulare, topografie inginereasca, masuratori GPS si evaluari imobiliare.In ceea ce priveste tntabularea dreptului de proprietate, aceasta actiune se refera la inscrierea imobilelor in Cartea Funciara, astfel incat identificarea unui numar cadastral sa fie asociata proprietarului de drept. Documentatiile cadastrale se inscriu obligatoriu in Cartea Funciara, dupa cum prevad normele si legislatia in vigoare. Pentru serviciile de intabulare, sunt necesare anumite documente care sa ateste dreptul la proprietate.

Mai trebuie mentionat faptul ca acest cadastru general este sistemul unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica prin care se realizeaza identificarea, inregistrarea, reprezentarea pe harti si planuri cadastrale a tuturor terenurilor, precum si a celorlalte bunuri imobile de pe intreg teritoriul tarii, indiferent de destinatia lor si de proprietar.

Asadar, pentru siguranta tranzactiilor, transferul dreptului de proprietate (vanzarea-cumpararea, donatia, mostenirea) se poate face doar daca exista cadastru si dreptul de proprietate este intabulat in Cartea Funciara pentru imobilul supus uneia din aceste tipuri de tranzactie. In lipsa actului de intabulare, este imposibila intocmirea de acte notariale care sa ateste transferul dreptului de proprietate, deci contractul de vanzare - cumparare nu se va putea semna de catre notar.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar