transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 09-08-2013

CBRE Romania - record al reinnoirilor de contracte pe piata de spatii industriale din Romania in S1, 2013

CBRE Romania - record al reinnoirilor de contracte pe piata de spatii industriale din Romania in S1, 2013

Reînnoirile de contracte pentru spaţii logistice şi de depozitare moderne au însumat 80.000 metri pătraţi în primul semestru al acestui an, cel mai mare nivel înregistrat până acum pe piaţa locală, potrivit Raportului CBRE despre piaţa industrială din România în S1, 2013. Acest record se datorează numărului mare de contracte semnate pe o durată de cinci ani în 2008-2009, care ajung la expirare în această perioadă.

De asemenea, activitatea totală de tranzacţionare în intervalul ianuarie – iunie a fost intensă, ajungând la circa 153.000 mp, cel mai mare nivel înregistrat din S1 2011 până în prezent. Activitatea totală de tranzacţionare în Bucureşti a însumat peste 99.400 mp în prima jumătate a anului.

„În ultimele şase luni au fost realizate 24 de tranzacţii cu o suprafaţă medie de 6.400 mp. Bucureştiul a înregistrat cea mai mare parte a tranzacţiilor, urmat de Timişoara şi Ploieşti.

Deşi Capitala va continua să fie regiunea cea mai activă din perspectiva cererii şi a activităţii totale de tranzacţionare, estimăm că zona de Centru şi cea de Vest ale ţării se vor consolida ca zone atractive în mod egal pentru chiriaşi şi dezvoltatori”, a declarat Marian Orzu, Director Departament Industrial şi Logistică, CBRE România.

Cererea la nivelul ţării a fost de peste 44.000 mp în primele şase luni ale anului, în creştere cu 42% faţă de semestrul precedent, însă în scădere cu 22% faţă de primul semestru al anului 2012. Bucureştiul deţine 40% din cererea înregistrată la nivel naţional, fiind urmat de Timişoara (24%), Ploieşti (21%) şi Braşov (13%). Cererea este dominată de contracte de închiriere în clădiri de clasa A, 90% din tranzacţii fiind semnate în astfel de clădiri.

Totuşi, stocul de spaţii logistice şi de depozitare moderne a rămas la acelaşi nivel ca cel de la finalul anului trecut, 980.000 mp, întrucât nu s-au livrat spaţii noi în primele şase luni din 2013. Acest stoc este împărţit în 26 de parcuri logistice, localizate în special în jurul Capitalei, cu o suprafaţă închiriabilă medie de peste 37.000 mp. Un număr limitat de proiecte sunt dezvoltate şi în diverse zone din ţară, de către companii internaţionale şi locale precum Graells&Llonch (Turda), VGP (Timişoara) sau Tester (Iaşi).

„Unul dintre cele mai active sectoare este cel auto, cu fabrici operaţionale în mai multe zone ale ţării. Spre exemplu, în judeţul Alba, s-au înregistrat investiţii noi făcute de companii precum Daimler AG, Bosch şi VCST Automotive. Alte investiţii de acest tip sunt realizate de Leoni la Arad, de MGI Coutier la Timişoara, Autoliv şi Preh la Braşov şi de Draexlmaier la Satu Mare şi Codlea”, a adăugat Marian Orzu.

Rata de neocupare a spaţiilor logistice şi de depozitare din România se situează la aproximativ 14%, iar chiria prime a rămas stabilă la 4 euro/mp/lună. Diferenţele între chiria cerută şi cea netă pot ajunge până la 3-5%, în funcţie de nivelul facilităţilor acordate de proprietar chiriaşilor. Condiţii speciale avantajoase sunt aplicate mai ales în cazul chiriaşilor de tip ancoră.

„Chiria prime pentru spaţii logistice de dimensiuni mici aflate în Bucureşti va scădea uşor pentru o scurtă perioadă de timp, în condiţiile unei competiţii mai ridicate pe acest segment de piaţă. Totuşi, estimăm că, pentru spaţiile de peste 5.000 mp, chiria va creşte uşor în viitorul apropiat, întrucât numărul spaţiilor de acest tip disponibile în prezent este limitat”, a mai declarat Marian Orzu.CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume (conform veniturilor din anul 2012). Compania are aproximativ 37.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzând afiliaţii). CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau închirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.cbre.ro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Jamshid
Daniel 15 October, 2012 Aloo, autoritatile!!! Aveti acum un caz soacil de rezolvat, nu maine, nu peste o saptamana, acum. Si voi vreti sa luati masuri , dar nu stiti cand. Pai astia sunt 7 minori de unde nu va puteti trage foloase, voturi, sau alte avantaje de pe urma lor, asta nu inseamna ca nu va priveste, domnilor angajati de la soacil, de la protectia copilului, de la consiliul local si cati mai sunteti acolo pe banii contribuabililor ca sa rezolvati astfel de probleme. La ce mai tineti centrul ala soacil de la pod?
Ruth
Da Cosmin, cei amintiti de Zaqk, ctsgiaa on a regular basis. Sigur, suma nu e aceeasi, variaza usor. Chinezu de exemplu, spunea ca el pe anul 2010 sau nu stiu ce an zicea el, a avut un castig mediu lunar de 800 si nu stiu cati euro.Deci se poate, dar asta dupa ani de munca, ani bine plasati ca timing in evolutia online-ului. Cred ca si azi se mai poate ajunge acolo. Dar cu multa munca si alte chestii adiacente.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar