transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 09-06-2023 4.6181 lei 4.9543 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-10-2011

Ce au inchiriat studentii in Cluj-Napoca, la inceput de an universitar

Ce au inchiriat studentii in Cluj-Napoca, la inceput de an universitar Odata cu inceputul anului universitar s-a diminuat si cererea studentilor de inchiriere a apartamentelor. Conform unui studiu realizat de Pitas Imobiliare, cea mai mare cerere a existat in luna august, ea venind in proportie de peste 65% de la studenii din anul I.

Acestia au cautat in principiu apartamente de 2 camere, decomandate, in apropiere de facultatile la care au fost admisi. Bugetul initial s-a situat in jurul sumei de 200 de euro, insa 80% dintre acestia au inchiriat locuinte la un pret intre 230 si 250 de euro, 10% au inchiriat la aproximativ 200 euro,in zone periferce ale orasului, in timp ce restul de 10% au mers si pana la 300 de euro. De regula in aceste apartamente locuiesc intre 2 si 4 studenti.

Apartamentele cu 1 camera sau garsonierele au fost si ele la mare cautare. Daca in apartament urmau sa locuiasca doua persoane, bugetul de inchiriere era undeva intre 170 - 200 euro. In cazul unei singure persoane pretul maxim oferit era de 160 - 170 euro, in timp ce pretul minim era de 130-140 euro.

Apartamentele cu 3 camere au fost cerute in general de studentii cu bugete mai mici(intre 260 si 330 de euro), in ani terminali, apartamente in care de obicei stau intre 4 si 6 studenti.


Cele cu 4 camere au avut cea mai mica pondere, acestea fiind cautate doar in cazul in care pretul de inchirere si zona se potriveau perfect cu cerintele studentilor.

Au existat insa si o serie de apartamente de lux, ce au fost inchiriate in proportie de 90% de studenti straini (Tunisia, Maroc, Franta, Israel, Suedia sau Germania).

Acestia au cautat in general constructii noi in apropiere de facultatea de medicina (dupa caz Zorilor, Centru sau Plopilor). Strainii au fost dispusi sa plateasca pentru un apartament cu o camera intre 250 si 350 de euro, pentru 2 camere intre 300 si 450 sau pentru 3 camere pana in apropiere de 700 de euro.

Cele mai cautate zone de straini au fost: Centru, Zorilor, Plopilor si partial Manastur. Romanii au ales in general locuinte in centru, Gheorgheni, Marasti si Zorilor.

De semnalat este faptul ca majoritatea contractelor au intrat in vigoare intre 1 si 15 septembrie.

In luna Septembrie cererile au scazut cu cel putin 30% fata de luna August. Preturile insa au ramas la fel. La sfarsitul lunii septembrie au mai ramas foarte putine apartamente de inchiriat pe piata, indiferent de zona, din care 70% cu finisaje clasice, fara imbunatatiri si doar 30% cu un standard de confort mai ridicat, se mai specifica in studiul realizat de Pitas Imobiliare..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar