transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 25-08-2013

Certificate energetice pentru apartamentele de inchiriat, detinute de maxim 10% dintre proprietari

Certificate energetice pentru apartamentele de inchiriat, detinute de maxim 10% dintre proprietari

Toamna este momentul cel mai bun pentru inchirieri, dar anul acesta pentru a intâmpina fara probleme studentii, proprietarii sunt nevoiti sa se adapteze unei noi masuri, şi anume obligativitatea obtinerii unui certificat energetic. In acest moment, nici macar 10% din proprietarii care vor sa inchirieze nu detin certificate energetice pentru proprietatile pe care vor sa le inchirieze, potrivit unei analize Imobiliare.NET.

In toamna, circa 100.000 de studenti vor incepe sau vor revenii la studiile din cadrul invatamântului superior din Bucureşti, dintre aceştia circa 30% vor sta in camine, alti 20% deja locuiesc in Capitala, iar ceilalti 50% vor fi nevoiti sa devina chiriaşi. Tinerii vor avea de unde alege, dar trebuie sa fie atenti ca in acest moment nu se mai face nicio tranzactie imobiliara fara certificat energetic, decât „la negru”.

„In aceasta toamna, noutatea de pe piata inchirierilor este obligativitatea detinerii unui certificat energetic. De la sfârşitul lunii iulie 2013, toti proprietarii care doresc sa vânda sau sa inchirieze apartamente sunt obligati sa puna la dispozitia potentialului client, anterior semnarii contractului, o copie a certificatului şi sa-i predea originalul dupa incheierea contractului. In urma consultarii certificatului energetic, clientul poate obtine mai multe informatii in ceea ce priveşte un consum specific al cladirii, dar şi al apartamentului de care este interesat. Aceste certificate sunt foarte utile chiriaşilor care se pot interesa astfel de factura la intretinere”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.Proprietarii sunt nevoiti sa achite o suma cuprinsa intre 100 şi 400 de euro pentru a obtine un certificat energetic, care indica clasa energetica in care se incadreaza apartamentele pe care aceştia vor sa le inchirieze.

Un apartament este incadrat intr-o anumita clasa energetica (A,B,C sau D; in clasa A incadrându-se locuintele care au cel mai mic consum energetic) in functie de câteva criterii: calitatea geamurilor, existenta anveloparii pe exterior sau interior a blocului, existenta repartitoarelor de caldura sau a temporizatoarelor de curent electric in bloc.

In acelaşi timp, portalurile imobiliare se adapteaza noilor conditii din piata. „Imobiliare.NET a venit in ajutorul vizitatorilor printr-o optiune de cautare in functie de clasa energetica a fiecarui apartament. Aceasta optiune poate ajuta un posibil chiriaş sa faca o selectie a proprietatilor de care este interesat, in functie de consumul energetic al acestora”, a explicat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.
 
Deocamdata, la o luna de la introducerea obligativitatii detinerii unui certificat energetic doar 5,7% din garsonierele scoase la inchiriere au certificare energetica. Aproximativ 7,6% din ofertele de inchiriere a apartamentelor cu 2 camere au certificate energetice. In cazul apartamentelor cu 3 camere date spre inchiriere, doar 9,3% dintre acestea sunt clasificate in functie de clasele energetice. In ceea ce priveşte oferta pentru 4 camere, circa 13% dintre proprietarii care intentioneaza sa inchirieze au mentionat clasa energetica a locuintei.

Potrivit analizei Imobiliare.NET, din numarul total de oferte de inchiriere care mentioneaza clasa energetica a locuintei, cele mai multe apartamente sunt incadrate in clasa energetica A, iar pentru clasele energetice C şi D nu exista oferte.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar