transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 09-12-2023 4.6059 lei 4.9677 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-05-2016

DTZ Echinox: tranzactiile cu terenuri in Bucuresti in 2015 si in T1, 2016

DTZ Echinox: tranzactiile cu terenuri in Bucuresti in 2015 si in T1, 2016

In T1, 2016 au fost tranzactionate terenuri cu destinatie comerciala in valoare de 35 mil. €, valoare dubla fata de aceiasi perioada a anului trecut. In Bucuresti in 2015 au fost tranzactionate terenuri cu destinatie comerciala cu o suprafata totala de 45 ha si un pret cumulat de 90 mil. €.

Cei mai activi cumparatori care au achizitionat terenuri pretabile pentru dezvoltari comerciale au fost investitorii suedezi si cei locali. Cele mai interesante achizitii au fost performate de jucatori precum IKEA si Skanska: IKEA a achizitionat un teren in partea de Est a Bucurestiului, in timp ce Skanska a achizitionat doua terenuri in Bucuresti, unul in Barbu Vacarescu - Floreasca (in partea de Centru-Nord a Bucurestiului) si unul in zona Politehnica (partea de Vest a Bucurestiului). Ambele locatii se afla printre cele mai importante destinatii de birouri din Bucuresti.

Investitorii greci si austrieci, care au fost printre cei mai activi in Romania in ultimul deceniu, nu au avut achizitii semnificative in 2015.

Mai mult de 50% dintre terenurile tranzactionate anul trecut au fost achizitionate pentru dezvoltari de retail de tip „big box”. Terenurile pentru dezvoltari rezidentiale si industriale/logistice au reprezentat fiecare cate 20% din totalul suprafetei de terenuri tranzactionate in 2015.Terenurile pentru dezvoltari de birouri au continuat sa fie cele mai scumpe, pretul mediu de achizitie in Bucuresti fiind in jur de 717 €/ mp, comparativ cu pretul mediu de achizitie pentru terenurile pretabile pentru dezvoltari de tip rezidential sau retail (175 - 200 €/ mp).

Majoritatea terenurilor tranzactionate au fost localizate in Nordul si Vestul Bucurestiului. In zona de Nord s-au achizitionat terenuri pentru dezvoltari de birouri, retail si rezidential, iar in zona de Vest pentru birouri, rezidential si spatii logistice.

Anul 2016 a inceput cu o tranzactie semnificativa pentru piata de terenuri din Bucuresti. Vastint, investitor suedez, a achizitionat un teren de 48 ha in Baneasa – Sisesti pentru un proiect mixt (in principal rezidential). Per total, in primul trimestru al anului 2016, au fost tranzactionate terenuri cu destinatie comerciala in valoare de 35 mil. €, valoare dubla fata de aceiasi perioada a anului trecut.

Piata rezidentiala din Romania ramane subdezvoltata, iar investitorii vor continua sa achizitioneze terenuri pentru dezvoltari pe termen lung, avand in vedere preturile accesibile si cererea in crestere pentru locuinte noi.

Retailerii dominanti - operatori de tip „big box” - continua sa aiba planuri de extindere in Bucuresti si vor fi printre cei mai activi cumparatori in 2016, vizand in principal zonele cu densitati rezidentiale ridicate.

In Bucuresti, sunt prognozate livrari semnificative de cladiri de birouri in 2016 si 2017. Cu toate acestea, din moment ce finantarea ramane restrictiva, este posibil ca o parte dintre proiectele planificate pentru 2018, sa fie vandute inainte de inceperea constructiei.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar