transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-07-2024 4.555 lei 4.97 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-03-2016

In Bucuresti, 40% din apartamentele premium programate pentru livrare in 2016 2017 sunt achizitionate

In Bucuresti, 40% din apartamentele premium programate pentru livrare in 2016  2017 sunt achizitionate

In perioada 2014 – 2015 numarul apartamentelor rezidentiale premium livrate in zona de Nord a Capitalei este de aprox. 200 de unitati. Cele mai multe apartamente au fost livrate in zona Floreasca – 32% din totalul unitatilor finalizate, urmata de zona Herastrau cu 25%, se arata intr-o analiza transmisa de DTZ Echinox.

Proiectele aflate in constructie la finalul 2015 releva faptul ca, in urmatorii doi ani, aproximativ 550 de apartamente premium vor fi livrate in partea de Nord a orasului. In comparatie cu numarul unitatilor livrate in perioada 2014 - 2015, cresterea este de 175%. 

Cele mai active zone din punct de vedere al constructiei de apartamente premium sunt Herastrau, Aviatiei si Floreasca. Locatiile care inregistreaza o activitate scazuta de dezvoltare sunt Dorobanti, Aviatorilor si Kiseleff. In aceste zone disponibilitatea terenurilor este destul de limitata, iar un numar considerabil de cladiri sunt incadrate la categoria ,,monument istoric’’.

Per ansamblu, in Dorobanti, Aviatorilor si Kiseleff, numarul total de apartamente premium programate a fi finalizate in 2016 - 2017 reprezinta doar 9% din stocul total de unitati programate pentru livrare in aceasta perioada.

La finalul 2015 cele mai multe apartamente premium disponibile pentru vanzare sunt localizate in proiecte care urmeaza sa fie finalizate in 2016 (86% din numarul total de apartamente programate pentru finalizare anul acesta sunt disponibile pentru vanzare).

Disponibilitatea unitatilor rezidentiale programate pentru finalizare in 2017 este mai redusa, doar 48% fiind disponibile pentru vanzare la sfarsitul T4 2015.

Marea majoritate a proiectelor aflate in constructie ofera apartamente cu doua sau trei dormitoare. Luand in considerare toate unitatile rezidentiale premium programate pentru finalizare in urmatorii doi ani, un procent de 60% este reprezentat de aceste tipuri de unitati. In ceea ce priveste apartamentele cu un dormitor, prin comparatie cu stocul livrat intre 2014 – 2015, numarul celor aflate in constructie la finalul 2015, este de sase ori mai ridicat.

Comparand stocul apartamentelor premium livrate in ultimii doi ani cu cele aflate in constructie, se poate observa o schimbare a celor din urma in ceea ce priveste suprafata medie construita. Acest lucru este valabil, in special, pentru apartamentele cu doua sau trei dormitoare. Daca in perioada 2014 - 2015 suprafata construita a unui apartament cu doua dormitoare varia in medie intre 90 - 170 mp, in perioada 2016 - 2017 acestea vor avea in medie 90 - 150 mp. In cazul apartamentelor cu trei dormitoare, suprafata construita in ultimii doi ani a fost de 150 - 300 mp. In cazul proiectelor aflate in constructie cu data de finalizare in 2016 – 2017, suprafata construita a apartamentelor cu trei dormitoare va fi de 120 - 290 mp.

Zona Primaverii inregistreaza cel mai ridicat pret mediu de vanzare pe metru patrat construit – 3,500 Euro + TVA, in timp ce in zonele Aviatiei, Herastrau si Floreasca, pretul mediu de vanzare pe metru patrat construit variaza intre 1,800 – 1,950 Euro + TVA.

Cererea pentru apartamente noi aflate in locatii premium a crescut in comparatie cu anii precedenti. Aceasta tendinta este reflectata de trei aspecte importante: disponibilitatea scazuta a apartamentelor in proiecte livrate intre anii 2014 – 2015, doar 30% fiind disponibile pentru vanzare la sfarsitul T4 2015, numarul mare de unitati aflate in constructie si, nu in ultimul rand, numarul de unitati vandute in faza de proiect (au fost vandute mai mult de 36% din numarul total de unitati aflate in constructie cu data de finalizare 2016 - 2017).

Din moment ce partea de Nord a orasului devine o importanta destinatie pentru birouri, cererea pentru apartamente premium vine, in principal, din partea persoanelor cu venituri ridicate, pentru care o locuinta in aceasta zona din Bucuresti a devenit o necesitate. Majoritatea cumparatorilor cauta apartamente cu unul sau doua dormitoare, cu suprafete cuprinse intre 100 – 120 mp si preturi care variaza intre 150,000 - 300,000 Euro.

Principalele caracteristici ale zonelor rezidentiale premium din zona de Nord a capitalei sunt: densitate ridicata de spatii verzi precum lacuri si parcuri, varietate de restaurante, cafenele si bistrouri, conexiune excelenta la reteaua de transport public, proximitate fata de Aeroportul International „Henri Coanda”, densitate medie de dezvoltari rezidentiale, destinatie preferata de Ambasade si Resedinte Oficiale, apartamente ce dispun de planuri eficiente cu suprafete mari si terase generoase, iar pretul mediu de vanzare/mp construit variaza intre 1,800 – 3,500 Euro + TVA.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar