transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 23-05-2024 4.5878 lei 4.9745 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 02-03-2016

Noua generatie de proprietari - cum isi cauta romanii prima casa, in general cu ajutorul bancilor

Noua generatie de proprietari - cum isi cauta romanii prima casa, in general cu ajutorul bancilor

Spre deosebire de multe alte tari mai dezvoltate, in Romania exista un interes foarte mare pentru cumpararea de locuinta personala, mai ales atunci cand este intemeiata o familie. In general, inchirierea unui apartament este mai degraba o solutie provizorie. Tendinta este cu atat mai puternica in conditiile in care dobanzile la creditele bancare au scazut puternic, iar acum apare mai avantajos sa platesti o rata la banca decat sa platesti chiria lunara. "Bonus", cand reusesti sa rambursezi creditul ajungi proprietar in adevaratul sens al cuvantului.

Avem asadar in Romania o noua generatie de proprietari. Conform statisticilor, aproape jumatate dintre romanii care isi cauta o locuinta sunt la achizitionarea primei proprietati. De cele mai multe ori, prima casa este... Prima Casa, daca ne gandim la succesul acestui program guvernamental care a sustinut puternic piata imobiliara pe segmentul rezidential, in ultimii ani.

Cu DAE de sub 4-5% in prezent, aceste credite sunt usor de contractat in principal datorita avansului minim solicitat de doar 5%.

Chiar si cei care nu se incadreaza la conditiile pentru Prima Casa obisnuiesc sa aleaga alte tipuri de credite. La inceput de 2016, piata a fost insa afectata de dezbaterile privin legea darii in plata, care a determinat deja 3 banci sa mareasca avansul la creditele ipotecare - Raiffeisen Bank, Bancpost si Banca Romaneasca.

Cand cauta proprietati imobiliare, romanii folosesc tot mai putin presa scrisa (ziarele de anunturi - metoda traditionala) si tot mai des website-urile cu anunturi de specialitate. Cautarea se poate face mai usor pe internet, caci se pot folosi diverse criterii de cautare, astfel incat sa fie scutit timp pretios. Foarte multi romani incearca sa gaseasca o proprietate chiar pe cont propriu, dar numarul celor care colaboreaza cu agentii imobiliare este dominant pe piata. Acest lucru se intampla din cauza lipsei de timp, dar si a faptului ca nu exista experienta si nici prea multe cunostinte despre modalitatile prin care se poate alege o locuinta fara sa se apeleze la intermediari.

Fara a lua in calcul potentiala lege a darii in plata (care ar avea cel mai probabil un efect negativ pe piata imobiliara), segmentul rezidential din real estate este de asteptat sa inregistreze o evolutie buna in 2016, asa cum s-a intampla si in 2015 (cand au fost cresteri de 5-10% in volum si pret in cele mai multe orase din tara). Cei care cauta prima casa sunt tentati in special de ofertele de locuinte noi, care uneori sunt chiar mai atractive ca pret decat cele pentru locuinte vechi. In Bucuresti se construieste intens in toate zonele, de la cele ultra-centrale, pana la localitatile din jurul Capitalei, care au devenit de fapt parte din oras.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar