transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-06-2024 4.6576 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-10-2017

Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti

Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti

Alpha Real Estate Services a inaugurat, marți, complexul Poseidon Residence, aflat în București, pe malul lacului Plumbuita din cartierul Colentina.

Proiectul rezidențial dispune de apartamente duplex pe două sau trei nivele, cu spații vitrate generoase și confortul unei locuințe de tip vilă, fiecare apartament având un balcon parțial închis, cu vedere la lacul Plumbuita.

Poseidon Residence, un bloc cu 17 etaje și 156 de apartamente, a intrat în portofoliul Alpha Real Estate Services (ARES), divizia imobiliară a Alpha Bank, în noiembrie 2013, după ce dezvoltatorul Copper Beech Capital a intrat în faliment. La momentul achiziției, proiectul imobiliar – cunoscut inițial sub numele de Blue Tower – era finalizat în proporție de 70-75% și se afla în conservare din 2009.

Complexul rezidențial, cu regim de înălțime S+P+16+17R, este format din apartamente cu una, două, trei, patru sau cinci camere și dispune de parcări subterane și supraterane, precum și de spații de depozitare. Infrastructura clădirii este de tip fundație indirectă pe piloți cu diametru 620mm și radier de legătură de 1m grosime, structura clădirii este realizată din pereți din beton armat cuplați cu grinzi din beton armat, planșee de beton armat monolit, încălzirea se face prin două centrale termice de  pardoseală Viessmann de 1.000 kW fiecare, iar climatizarea apartamentelor este realizată cu aparate individuale, multisplit tip inverter, cu o unitate exterioară și 1-4 unități interioare. Blocul este echipat cu instalație de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu și de stingere a incendiilor, precum și cu mijloace de primă intervenție.

Costul de achiziție a fost de 11 milioane de euro, iar investițiile pentru finalizare s-au ridicat la 5 milioane de euro – aproximativ 4,5 milioane de euro pentru costurile de construcție și circa 500.

000 de euro în costuri auxiliare de proiectare, autorizații, taxe, consultanți etc.

„Pentru noi, Poseidon Residence este un proiect special, deoarece este primul proiect de mari dimensiuni în care a ARES a preluat rolul de dezvoltator imobiliar. Spre deosebire de un proiect imobiliar construit de la zero, în care riscurile de dezvoltare sunt relativ limitate, Poseidon Residence a reprezentat o provocare mult mai complexă, deoarece a trebuit reconstituit istoricul construcției, a fost necesară o nouă autorizație de construcție, s-a impus actualizarea proiectului tehnic în baza modificărilor legislative din ultimii opt ani, proiectul s-a lansat sub un alt brand și concept și multe alte activități care au solicitat la maximum experiența și implicarea echipei”, afirmă Iulian Călin, General Manager al Alpha Real Estate Services.

În 2015, înaintea începerii lucrărilor de finalizare a complexului, au avut loc discuții cu mai mulți investitori în vederea vânzării complexului în stadiul existent la acea dată, însă prețurile înaintate de aceștia se situau sub valoarea atașată de ARES proiectului. „Așadar, am luat decizia de a ne implica direct în dezvoltare și, în momentul de față, putem confirma că această decizie generează pentru ARES venituri de două-trei ori mai mari față de scenariul în care complexul ar fi fost vândut în stadiul nefinalizat”, adaugă Iulian Călin.

Deoarece Poseidon Residence este compus în principal din locuințe cu mai mult de trei camere, ARES a luat în considerare și posibilitatea de a recompartimenta apartamentele mari în câte două unități mai mici, de una sau două camere, însă implicațiile de ordin tehnic și renunțarea la un element de diferențiere pe piață (apartamente tip duplex/triplex) au determinat luarea deciziei de finalizare a complexului în forma inițială și livrarea pe piață a unui complex de tip „vilă la bloc, cu vedere la lac”.

„Având experiența finalizării complexului Poseidon Residence, precum și a proiectului Green Vista Residence din Pipera, care are 50 de apartamente și a fost finalizat tot în 2017, putem spune cu certitudine că dispunem de resursele necesare pentru a dezvolta noi proiecte, ba chiar și de a oferi servicii de administrare active altor proprietari care doresc să se dezvolte pe piața imobiliară din România”, adaugă Iulian Călin.

ARES apreciază că inaugurarea oficială a proiectului are loc într-un context economic favorabil, cu o piață rezidențială în creștere și cu o competiție din ce în ce mai activă. „Bucureștiul încă duce o mare lipsă de proiecte rezidențiale noi de calitate, aflate în interiorul orașului, în zone cu acces facil către punctele de interes pentru bucureșteni și cu multiple facilități la îndemâna locatarilor”, spune Iulian Călin, adăugând că piața rezidențială post-criză a arătat că blocurile de locuințe cu peste zece etaje vor fi din ce în ce mai rare, din cauza investiției importante de capital necesare și a costurilor mari de construcție – atât pentru structura de rezistență, cât și pentru numărul mare de locuri de parcare subterane sau pentru instalații de tipul sistemelor de securitate la incendiu.

Poseidon Residence reprezintă astfel o raritate pe piața rezidențială, iar ritmul de vânzări înregistrat arată că proiectul reprezintă un succes. În momentul de față, sunt deja vândute 65 de apartamente, iar ARES estimează că până la finele anului 2018 vor fi contractate toate cele 156 de apartamente. Majoritatea sunt tip duplex de trei camere și au un preț de pornire de la 115.000 de euro plus TVA. La ultimele niveluri ale blocului, 48 de apartamente nu au fost finisate, pentru a le permite viitorilor cumpărători să-și personalizeze spațiul de locuit cu finisaje la alegerea lor.

Recepția complexului a avut loc în iulie 2017, autorizația de securitate la incendiu a fost obținută în septembrie 2017, construcția este deja intabulată în Cartea Funciară, iar în momentul de față se implementează operațiunile cadastrale de dezmembrare a proprietății în apartamente, locuri de parcare și boxe de depozitare. Primele apartamente urmează să fie livrate către cumpărători în noiembrie 2017.

Cu ocazia lansării oficiale a complexului rezidențial, ARES a venit în întâmpinarea potențialilor cumpărători cu o ofertă promoțională de preț pornind de la 900 EUR/metru pătrat pentru apartamentele semifinisate aflate la ultimele două niveluri. Promoția este valabilă până la sfârșitul anului 2017, în limita stocului disponibil.

Alpha Real Estate Services a fost înființată în 2014, în vederea maximizării valorii activelor preluate de divizia de imobiliare a Grupului Alpha, prin implementarea unor măsuri integrate de administrare a activelor imobiliare cum ar fi administrare tehnică, eficientizare de costuri, îmbunătățirea coeficienților tehnici și valorificarea imobilelor. Pornind inițial de la o necesitate determinată de contextul economic, activitatea Alpha Real Estate Services a devenit într-un interval de timp relativ scurt o oportunitate pentru Grup, în acest moment ARES dispunând de o echipă care poate presta servicii integrate de management al activelor atât către entitățile Grupului, cât și către alți deținători de active din piață care au nevoie de asistență specializată pentru maximizarea valorii activelor de care dispun.

ARES a administrat un portofoliu de aproximativ 1.000 de apartamente în cinci proiecte rezidențiale din București, iar în mai puțin de patru ani de la înființare au fost vândute circa 750 de apartamente. Deși apartamentele din portofoliu nu corespundeau preferințelor-tip ale cumpărătorilor, având suprafață și prețuri relativ mari, neîncadrându-se în programul „Prima Casă” sau, în multe cazuri, nici în condițiile de TVA de 5%, ARES a reușit totuși să obțină rezultate bune prin implementarea unor campanii specifice de promovare și acordarea unor beneficii personalizate pentru cumpărători.

Alpha Real Estate Services integrează toate serviciile necesare unui dezvoltator imobiliar, începând de la asistența tehnică și până la servicii de marketing, vânzări și asistență juridică. Echipa este formată din persoane cu experiență de peste 10 ani în domeniile construcțiilor, bancar, imobiliar și de vânzări.
În prima jumătate a anului 2017, Alpha Real Estate Services, divizia imobiliară a Alpha Bank, a vândut 202 apartamente în cadrul ansamblurilor rezidențiale din portofoliu, generând astfel venituri de circa 20 de milioane de euro.

În cei patru ani de activitate, ARES a fost implicată în proiecte de dezvoltare imobiliară (finalizarea lucrărilor de construcție la complexul Poseidon Residence și blocul Green Vista C1, cu 50 de apartamente, în zona Pipera); proiecte rezidențiale (administrarea proprietății și servicii de intermediere a vânzărilor pentru Doamna Ghica Plaza – Colentina, Green Vista – zona Pipera, Parcul Privighetorilor – zona Băneasa, Asmita Gardens – zona Mihai Bravu) cu peste 1.000 de apartamente în administrare și peste 750 de apartamente vândute; proiecte de logistică/industriale (administrarea  unui depozit de 14.000 metri pătrați și a 56 hectare de teren în Popești Leordeni; vânzarea depozitului din Popești Leordeni și a 10,5 hectare de teren către Olympian Phoenix în mai 2017; vânzarea unei parcele de 10 hectare de teren către Romcarton); proiecte comerciale (administrarea proprietății pentru o clădire comercială de 10.000 metri pătrați în Baia Mare și a unei clădiri comerciale de 8.500 metri pătrați în Bistrița); administrare de clădiri de birouri (Cubic Center, 28.000 metri pătrați – zona Pipera); administrare de terenuri (vânzarea unui teren de 11.000 metri pătrați în zona Ștefan cel Mare, București).
 

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar