transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 19-06-2013

Preturile apartamentelor din Bucuresti, amenintate de terminarea programului Prima Casa

Preturile apartamentelor din Bucuresti, amenintate de terminarea programului Prima Casa

HomeFinders.ro a derulat, pe parcursul a 13 luni, în perioada mai 2012-mai 2013, un studiu pe un eșantion de peste 464 de cumpărători de locuințe în București prin care a stabilit ce procent își poate finanța achiziționarea locuinței doar prin programul Prima Casă, în funcție de anumite zone ale capitalei. Studiul făcut demonstrează că, datorită încheierii programului Prima Casă, există premisele unei scăderi accelerate a prețurilor în cartiere în următorul interval de aproximativ 3 luni, atât cât se estimează că va mai dura până la epuizarea fondurilor disponibile prin acest program guvernamental, conform ultimelor date publice furnizate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

„Au apărut în piață proprietari care nu vor să-și asume riscul de a amâna vânzarea în contextul epuizării fondurilor disponibile Prima Casă și acceptă sau chiar propun un nivel mai scăzut al prețurilor pentru a fi competitivi în raport cu celelalte oferte”, spune Matei Maloș, managing partner HomeFinders.ro.

De asemenea, nu este exclus un blocaj total în trimestrul al IV-lea 2013 în zonele în care cererea solvabilă (cererea pentru care cumpărătorii dispun de mijloace de plată) este mult mai redusă față de oferta tranzactionabilă (disponibilă pe piață), blocajul putând fi comparabil cu cel din trimestrul al IV-lea 2008, resimțit însă la nivelul întregii piețe).

Piața s-ar putea ajusta și de această dată în funcție de oferta de finanțare din piață. Comparând cel mai accesibil produs de creditare cu ceea ce permite finanțarea prin Prima Casă, în momentul de față, cu aceeași rată la un credit în lei se poate achiziționa un imobil cu un preț mai mic. Conform calculelor Kiwi Finance, una din cele mai mari companii de brokeraj financiar, în moneda în care se încasează veniturile (lei, în majoritatea cazurilor), din cauza diferențelor de dobândă între lei și euro, la o rată similară cu cea a unui credit prin Prima Casă, se pot accesa 45.500 euro echivalent în lei față de 57.000 euro. În plus, avansul de care trebuie să dispună cumpărătorii este de 15% față de 5%, avansul minim necesar pentru achiziția prin Prima Casă.Maximul istoric al pieței rezidențiale din București a fost atins ca și nivel al prețurilor în trimestrul al IV-lea al anului 2007. Scăderea prețurilor a putut fi sesizată încă din trimestrul I al anului 2008, determinate fiind de scăderea cererii solvabile și creșterea exponențială a volumului de ofertă din piață. 

Scăderea prețurilor raportate în euro, față de maximele medii de tranzacționare din trimestrul al IV-lea 2008 și până în trimestrul al II-lea 2013, este cuprinsă între 55-60%.

În această perioadă, cea mai abruptă scădere a fost înregistrată începând cu trimestrul al IV-lea 2008 pe fondul propagării șocului de pe piețele financiare și a dispariției creditării pentru aproximativ două luni (perioada noiembrie-decembrie 2008) și s-a temperat o dată cu apariția programului Prima Casă, în trimestrul al III-lea 2009. În cele șase luni de blocaj, scăderea  prețurilor, la nivelul întregii piețe, a depășit 20%.

HomeFinders.ro este primul serviciu românesc de tipul home buying. Suntem specializați în cumpărarea de apartamente în București și, prin intermediul unui sistem eficient, oferim consultanță clienților în alegerea celei mai bune oferte de pe piață. Fondatorii proiectului au dezvoltat si portalul MagazinulDeCase.ro, care a fost vândut în anul 2010 către grupul Sanoma Hearst. În mai 2008, MagazinulDeCase a fost prima sursă din piață care a indicat iminența căderii pieței imobiliare, evidență demonstrată prin raportul cerere-ofertă.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar