transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-06-2024 4.629 lei 4.9766 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-07-2015

Programul Prima Casa a afectat piata chiriilor - multi chiriasi aleg sa isi cumpere propria locuinta

Programul Prima Casa a afectat piata chiriilor - multi chiriasi aleg sa isi cumpere propria locuinta

Conform RE/MAX, lider mondial în real-estate si franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, cele mai importante aspecte de care tin cont românii atunci cât caută să închirieze o locuintă sunt pretul, locatia si calitatea spatiului.

„Dacă pentru viitorii chiriasi pretul, locatia si calitatea sau dotările spatiului sunt cele mai importante aspecte în procesul de selectie a unei locuinte, în cazul proprietarilor, pe lângă pret, contează foarte mult personalitatea viitorului chirias, dar si garantia pe care acesta trebuie să o achite”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Cu toate acestea, reprezentantul companiei a subliniat că, atât chiriasii, cât si proprietarii, nu tin cont de anumite aspecte foarte importante în acest proces. Astfel, una dintre cele mai frecvente greseli întâlnite este reprezentată de redactarea contractelor de închiriere, respectiv clauzele pe care ar trebui să le prevadă precum garantia, un aviz privind predarea - primirea imobilului, eventualele compensări, penalităti sau daune, conditiile privind încetarea contractului si plata consumului de utilităti.

De asemenea, o greseală frecventă este si intermedierea directă, fără a se apela la un agent imobiliar. Asfel, atât proprietarii, cât si chiriasii, sunt de părere că detin suficiente competente pentru a negocia cât mai eficient si pentu a obtine cele mai bune conditii.

„Din păcate însă, acestia se expun unui risc ridicat de a întâmpina neplăceri atunci când aleg să închirieze un imobil fără ajutorul unui agent imobiliar. Astfel, de foarte multe ori, pagubele suferite de o închiriere cu probleme, pot fi exponential mai mari comparativ cu acel comision solicitat de un agent imobiliar”, a mai spus Răzvan Cuc, subliniind că un specialist solicită un comision care se situează între 50 si 100% din valoarea primei chirii.

Garsonierele si apartamentele de 2 camere, cele mai căutate

Când vine vorba de cele mai multe căutate locuinte de către chiriasi dar si despre cele care, deopotrivă, sunt oferite spre închiriere, analiza RE/MAX România arată că, în întreaga tară, garsonierele si apartamentele de două camere sunt pe principalele pozitii.



În ceea ce priveste evolutia pietei închirierilor, Răzvan Cuc a subliniat că ultimii ani au adus o corectare usoară a preturilor, în cea mai mare parte a oraselor importante din tară observându-se o scădere usoară, de câteva procente.

„Un impact puternic în evolutia preturilor la chirii , dar si a volumelor de imobile închiriate a fost determiniat si de programul Prima Casă”, a mai spus reprezentantul RE/MAX România. Acesta a subliniat că imediat ce devin eligibili din punct de vedere financiar, foarte multi chiriasi aleg să acceseze programul si să îsi cumpere propria locuintă.

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiintată în 1973 în Denver, are astăzi peste 6.300 de birouri si peste 100.000 de agenti afiliati în 95 de tări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 31 de tări, cu 1.500 birouri si 14.000 de agenti, continuând să se extindă.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Grace
Ei, aia mai mici merg, cu aia mai mari e mai greu dar se poate incerca... Din patcae, majoritatea sunt cam mari. Fac tot felul de planuri, cui sa-i fac cadou...
Florin
Vrei sa ai independenta ta financiara, sa ai propriul tau succes , sa fii un om liber si sa ai o afacere prospera, sa fii propriul tau stapan? Investeste putin din timpul tau, sa iti asiguri viitorul.Daca esti interesat trimite textul ,,info\'\' la adresa: florin_33_2006@yahoo.com Oferim si solicitam seriozitate!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar