transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-07-2024 4.555 lei 4.97 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 05-02-2015

Prologis CEE a achizitionat 27 de cladiri in anul 2014

Prologis CEE a achizitionat 27 de cladiri in anul 2014

Prologis, Inc., lider mondial în dezvoltarea de spatii industriale, a anuntat rezultatele înregistrate în anul 2014 în Europa Centrală si de Est (CEE).

În 2014, Prologis CEE a achizitionat 27 de clădiri cu o suprafată totală de 390.000 metri pătrati, pentru un pret aproximativ de 225 de milioane de euro, reprezentând un cost semnificativ redus fată de costurile de înlocuire.

De asemenea, Prologis CEE a achizitionat 33 de hectare în apropiere de aeroportul din Praga; două clădiri care însumează o suprafată de 61.110 metri pătrati se află în constructie în prezent în această locatie. Compania a vândut o parcelă de teren cu suprafata de 20 de hectare în orasul Gdańsk din Polonia. 

Anul trecut, Prologis CEE a început construirea a nouă clădiri cu o suprafată totală de 192.700 de metri pătrati.

Prologis CEE a finalizat în 2014 sapte clădiri ce însumează o suprafată de 135.000 de metri pătrati. Proiectele finalizate includ o constructie cu spatii tip SBU (Small Business Units – spatii pentru companii de mici dimensiuni) în Prologis Park Wroclaw III, care pune la dispozitie spatii de birouri si distributie începând de la 650 de metri pătrati.

Clădirea este în prezent închiriată în totalitate. 

“Clădirea SBU construită în Wroclaw este prima de acest tip inclusă în portofoliul Prologis CEE. Decizia noastră de a construi acest spatiu a fost bazată pe cererea mare înregistrată din partea întreprinderilor mici, iar decizia s-a dovedit a fi una corectă”, a declarat Ben Bannatyne, managing director si director regional, Prologis Central & Eastern Europe. „Închirierea cu succes a spatiului si cererea constantă din partea clientilor pentru clădiri cu spatii mici ne-a încurajat să prezentăm această idee si în alte locatii.”

În 2014, Prologis CEE a închiriat spatii logistice ce cumulează peste 1,8 milioane de metri pătrati din portofoliul său, inclusiv gestionarea proprietatilor, dezvoltarile si achizitiile cu valoare adaugata fiind cel mai bun rezultat înregistrat de companie de la înfiintarea sa în regiune în 1997. Compania a semnat noi contracte de închiriere pentru spatii cu o suprafată totală de 570.000 metri pătrati si a reînnoit contracte pentru 958.000 metri pătrati, restul până la suprafata totală fiind reprezentat de contracte pe termen scurt. Tranzactiile realizate în Polonia reprezintă 45% din toate contractele de închiriere semnate. 

La finalul anului, rata de ocupare la nivelul portofoliului Prologis CEE era de 93,1%, excluzând proiectele în dezvoltare.

Conform strategiei globale Prologis privind dezvoltarea durabilă, toate spatiile construite au fost supuse unui proces de acreditare BREEAM. În 2014, cinci clădiri construite de Prologis au primit calificativul „bine” sau „foarte bine” în baza sistemului de acreditare BREEAM:

Clădirile 3 si 4: Prologis Park Wrocław V – “bine”
Clădirea 8:  Prologis Park Bratislava – “foarte bine”
Clădirea 7: Prologis Park Bratislava – “bine”
Clădirea 4: Prologis Park Prague D1 West – “foarte bine”

“Suntem foarte multumiti de performanta înregistrată anul trecut, care a condus la cresterea portofoliului nostru regional cu 525.000 metri pătrati, astfel ajungând la o suprafată totală de 4,1 milioane de metri pătrati”, a declarat Bannatyne. „Cehia, Slovacia si câteva piete regionale din Polonia, precum Wrocław, Katowice si Poznań, sunt caracterizate de un nivel ridicat al cererii, un cost de închiriere rezonabil la nivelul pietei si o ofertă limitată. De asemenea, piata din Ungaria s-a îmbunătătit în ultima perioadă, iar rata de ocupare în proprietătile din portofoliul nostru a crescut pana la 98%.”

Bannatyne a adăugat, “Credem că această tendintă va continua în 2015 si, prin urmare, ne asteptăm ca clădirile speculative construite în aceste piete să fie oportune. Vom continua să ne concentrăm pe cresterea gradului de ocupare la nivelul portofoliului nostru actual si să monetizăm portofoliul de terenuri în pietele principale precum Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si România.”

Având o implicare activă în cinci tări din regiune si un portofoliu care totalizează 4,1 milioane m2, Prologis este cel mai important furnizor de spatii de distributie din Europa Centrală si de Est (date valabile la 31 decembrie 2014).

Prologis, inc., este lider mondial în detinerea, operarea si dezvoltarea de spatii industriale. La 31 decembrie 2014, Prologis detinea sau avea investitii, integral sau prin co-investitii, în proprietăti si proiecte de dezvoltare estimate în total la aproximativ 55 milioane de metri pătrati în 21 de tări. Compania închiriază spatii de distributie moderne unui număr de peste 4.700 de clienti, care includ producători, retaileri, companii de transport, furnizori terti de servicii logistice si alte companii.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar