transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-02-2024 4.5785 lei 4.9686 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 31-10-2013

Vanzatorii de apartamente vechi au fost nevoiti sa scada preturile cu pana la 3% - analiza AnunturiParticulari.ro

Vanzatorii de apartamente vechi au fost nevoiti sa scada preturile cu pana la 3% - analiza AnunturiParticulari.ro

Vanzatorii de apartamente vechi au fost nevoiti sa scada preturile medii solicitate in ultima luna cu pana la 3%, avand in vedere ca dezvoltatorii imobiliari au finalizat multe locuinte care pot fi achizitionate prin programul guvernamental “Prima Casa”, potrivit raportului de monitorizare imobiliara realizat de AnunturiParticulari.ro.


Tendinte

Cele mai multe persoane care acceseaza un credit de tip “Prima Casa” sunt interesate de achizitionarea unei locuinte cu 2 camere. Daca in urma cu doi sau trei ani proprietarii care dadeau spre vanzare  apartamente cu 2 camere cresteau preturile solicitate de la o luna la alta deoarece “Prima Casa” le aducea clienti, acum acestia nu-si mai permit sa faca astfel de incercari deoarece pe piata au aparut multe oferte competitive din partea dezvoltatorilor imobiliari care se incadreaza in plafonul impus de programul guvernamental. Sub presiunea preturilor competitive oferite de dezvoltatorii imobiliari, in luna octombrie, proprietarii de locuinte cu 2 camere au solicitat preturi mai mici cu 1,5% fata de luna precedenta, si cu 6% mai mici decat in octombrie 2012. Tot, in luna octombrie 2013, numarul de oferte noi pe segmentul apartamentelor cu 2 camere a crescut cu 18% fata de luna septembrie 2013.


Evolutia preturilor

Potrivit calculelor realizate de AnunturiParticulari.ro pe baza tuturor ofertelor imobiliare publicate in presa scrisa si pe internet, preturile medii solicitate de proprietari pe toate categoriile de apartamente au scazut in ultimul an.

Asadar, daca in octombrie 2012 proprietarii solicitau un pret mediu pentru garsoniere de 36.765 de euro, in octombrie 2013 pentru o garsoniera vanzatorii cereau cu 8% mai putin, adica 33.755 de euro.

In timp ce, in ultima luna, preturile medii solicitate pentru garsoniere au crescut cu 2%.

O reducere de 6% a fost aplicata pentru locuintele cu 2 camere in ultimele 12 luni. Asadar, pretul mediu solicitat pentru un apartament cu 2 camere a ajuns, in octombrie 2013, la 52.222 de euro, fata de 55.740 de euro, valoare inregistrata in octombrie 2012. In ultima luna preturile medii solicitate pentru apartamentele cu 2 camere au scazut cu 1,5%.

In ceea ce priveste preturile medii solicitate pentru locuintele cu 3 camere, acestea au fost ajustate cu 9% in ultimul an. Daca in octombrie 2013 proprietarii solicitau preturi medii de 71.252 de euro, in octombrie 2012, vanzatorii cereau 78.050 de euro. In ultima luna preturile medii solicitate pentru apartamentele cu 3 camere au scazut cu 2,4%.

Proprietarii care vand locuinte cu 4 camere au facut reduceri de 2% in ultimele 12 luni, atingand o valoare de aproape 92.327 de euro. In ultima luna preturile medii solicitate pentru apartamentele cu 4 camere au scazut cu 3%.


Numarul de oferte

Aproape 2.540 de oferte noi de vanzare de apartamente au intrat in piata in luna octombrie 2013, conform datelor furnizate de raportul AnunturiParticulari.ro. In octombrie 2013, numarul ofertelor noi de vanzare aparute a crescut cu 9% fata aceeasi perioada din 2012.

Oferta de garsoniere a ajuns la 490 de unitati, in timp ce numarul de anunturi cu vanzarea unei locuinte cu doua camere a atins numarul de 1.079. In cazul ofertei de vanzare a locuintelor cu 3 camere, aceasta a ajuns la 775 de unitati la sfasitul lunii octombrie 2013. Pe segmentul apartamentelor cu 4 camere circa 196 de proprietari au facut publice intentiile lor de vanzare, in ultima luna.
 

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar