|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
|
Adaugat in data de 02-08-2015 |
Incidenta defectiunilor la aparatele frigorifice creste cu 25% – 30% pe timpul verii, conform Depanero
Alte stiri la aceasta categorie
Pentru o bună parte dintre români, vacanta se încheie cu o vizită la service pentru a repara echipamentele electronice care au suferit defectiuni în această perioadă. Căldura puternică, utilizarea intensă si necorespunzătoare, fluctuatiile de tensiune, expunerea directă la lumina soarelui timp îndelungat sunt principalele cauze ale defectiunilor echipamentelor electronice si electrocasnice din sezonul estival.
Neglijenta contribuie, de asemenea, la cresterea numărului defectiunilor înregistrate în această perioadă. „A intrat nisip în aparatul de fotografiat si s-a blocat obiectivul”, „am intrat cu telefonul mobil în apă”, „am lăsat tableta la soare, iar acum nu mai functionează” - sunt doar trei dintre cele mai frecvente explicatii pe care le dau posesorii dispozitivelor defecte atunci când merg cu ele la reparat.
Telefoanele mobile, aparatele foto si tabletele sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service în lunile de vară.
În acest context, specialistii Depanero au pregătit un ghid pentru posesorii de echipamente electronice si electrocasnice despre cum să folosească în cele mai bune conditii gadget-urile pe care le iau în vacantă si cum să se asigure că dispozitivele electrice de acasă nu se vor defecta.
Sfaturi utile:
Evitati utilizarea intensivă a echipamentelor electrice
Riscul ca unele componente să se supraîncălzească si să cedeze creste atunci când temperatura ambientală depăseste 30 de grade Celsius si dispozitivele sunt folosite neîntrerupt pentru o perioadă mai lungă.
Folositi corespunzător dispozitivele electronice si electrocasnice
Aparatul de aer conditionat functionează cel mai bine când este setat să răcească aerul până la o temperatură de 20 – 21 de grade Celsius. Când este programat să răcească aerul până la 16 grade Celsius si este folosit intensiv, riscul aparitiei defectiunilor creste simultan cu consumul de energie electrică.
Pe timpul verii, incidenta defectiunilor la aparatele frigorifice creste cu 25% – 30%. Astfel, este recomandată evitarea deschiderii permanente a usilor echipamentelor frigorifice, astfel încât compresorul, piesa centrală a sistemului de răcire, să nu fie suprasolicitat.
Deconectati echipamentele electrice de la sursele de energie dacă nu sunt utilizate un timp mai îndelungat
Fluctuatiile de tensiune ale retelelor de alimentare cu energie electrică pot cauza defectiuni ale produselor electronice si electrocasnice. Fluctuatiile de tensiune pot fi cauzate de consumul foarte mare de energie electrică, dar si de furtunile cu descărcări electrice din aceste luni.
Deconectati echipamentele de la cablul de Internet când plecati în concediu
Instabilitatea atmosferică specifică verii, împreună cu particulele de praf angrenate de vânt produc electricitate statică, iar aceasta se poate descărca direct în routere, laptop-uri sau desktop-uri, cablurile actionând precum un conductor de electricitate.
Evitati expunerea telefoanelor mobile si a tabletelor în lumina directă a soarelui
Expunerea îndelungată la soare a acestora măreste riscul de supraîncălzire, poate produce cresterea în volum a bateriei, care poate deteriora si alte componente.
Cititi cu atentie instructiunile de utilizare ale echipamentelor înainte de folosire
Instalati dispozitivele electrocasnice conform instructiunilor de montaj
Nu folositi instalatii electrice sau sanitare improvizate
Evitati interventiile neautorizate, realizate de personal necalificat
Apelati la specialisti pentru operatiuni periodice de întretinere
Multi dintre posesorii de dispozitive electrice nu tin cont de aceste sfaturi. Nerespectarea unor reguli minime de folosire a echipamentelor electronice si electrocasnice poate genera, în cel mai bun caz, costuri semnificative de reparatii. Însă folosirea necorespunzătoare a acestor dispozitive implică si riscul aparitiei incendiilor, inundatiilor, electrocutărilor sau accidentărilor de tot felul.
Depanero este un brand nou pe piata de service electro IT din România, sub care îsi desfăsoară activitatea cea mai mare firmă de service din România. Compania Depanero are prezentă la nivel national, cu angajati proprii, acoperind aproape toate judetele tării. Cei 285 de angajati ai companiei au mii de ore de experientă de service si pregătire profesională, precum si mii de ore de relatii cu clientii acoperind majoritatea categoriilor de produse de folosintă îndelungată, cum ar fi: telefoane mobile, tablete, IT, electronice, electrocasnice mici si mari etc.. Depanero oferă servicii de consultantă, diagnosticare si remediere rapidă a defectiunilor, atât pentru produsele aflate în garantie cât si pentru cele în post-garantie, pentru acestea din urmă oferind garantie la reparatie.
Brandul Depanero este prezent pe piata din România din 2014, odată cu rebranding-ul companiei Servskills, înfiintată în 2011. Depanero livrează lunar servicii de consultantă si reparatii pentru o medie de 30.000 de clienti. .
|
|
» Adauga comentariul tau |
Comentarii |
|
|
Takuya
tender a comentat: Pe A2 sunt asetfl de panouri, de cand a fost facuta autostrada . Problema este alta ( sau era ) furau unii negrii cablurile de alimentare ale panourilor ( pt cupru , nimic interesant) . Cand au observat ei ca se fura mereu cum se pun altele noi , au angajat o firma de paza a autostrazi care nu fac altceva decat s se plimbe pe banda de urgenta cu 10 km/h . Concluzia : aceste panouri sunt si la noi . dar totusi , traim in Romania 0 0
|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
Recomanda aceasta pagina |
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat. |
|
|
|
|