transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 02-03-2014

Obiectele frumoase ce functioneaza bine ne fac mai fericiti - cercetare HTC

Obiectele frumoase ce functioneaza bine ne fac mai fericiti - cercetare HTC

Înconjurându-ne cu obiecte frumos desenate în fiecare zi poate avea acelasi efect pozitiv asupra stării noastre precum privitul unei opere de artă sau o repriză de exercitii fizice. O cercetare globală comandată de HTC, lider global în inovatie mobilă si design, arată că oamenii se simt mai fericiti atunci când privesc obiecte frumoase ce functionează bine. Rezultatul studiului a mai arătat că a fi calm si a avea o stare de spirit bună pot ajuta creativitatea.

Studiul stiintific a luat în calcul răspunsurile fizice (biometrice) a 2.177 de participanti din sapte piete, cărora le-au fost monitorizate ritmul cardiac si transpiratia, acestea fiind corelate cu rezultatele unei serii de teste online de creativitate. Privirea si interactiunea cu obiecte de zi cu zi considerate “frumoase”, “functionale” sau “frumoase si functionale” acasă sau la birou au scos în evidentă următoarele:

Obiectele bine proiectate, care sunt atât frumoase, cât si functionale, declansează emotii pozitive precum calmul si multumirea, reducând sentimentele negative precum mânia si supărarea cu o treime (29%);

Obiectele functionale, dar nu neapărat frumoase cresc emotiile negative precum melancolia si depresia cu 23%;

Functionalitatea redusă împiedică creativitatea, reducând capacitătile creative cu 45% ;

Stările pozitive ne fac mai deschisi la idei noi – ceea ce declansează mai multă creativitate;

Nu au fost diferente majore între cele sapte tări în care a fost derulat studiul.

Dr. Simon Moore, psiholog de top si Management Director al agentiei de cercetare comportamentală Innovationbubble, explică: “Frumusetea induce emotii pozitive stabile de lungă durată si are un efect catharctic asupra emotiilor negative. O plimbare la tară sau pe plajă ne poate ridica moralul. Privitul unei fotografii extraordinare sau a unei picturi renumite ne poate misca până la lacrimi.

La celălalt capăt, emotiile pozitive cu impact mare – euforia, emotiile si bucuria – nu durează mult. Nu au această capacitate – sunt prea obositor de sustinut si, prin urmare, nu conduc la creativitate.”

Dr. Moore a mai remarcat că multi dintre participantii la studiu s-au înconjurat în mod constient, în spatiile de lucru sau acasă, de lucruri frumoase:

“A avea lucruri frumoase în jurul spatiului meu de lucru marchează teritoriul meu creativ.” Lin (26) – Student, China

“A avea lucruri frumoase la care să mă uit mă ajută să mă calmez atunci când sunt stresat si mă inspiră atunci când trebuie să fiu creativ.” Mei-hui (22) – Nanny, Taiwan

Privitul, admiratul si atinsul obiectelor bine desenate functionează ca o “vitamină emotională”, stimulându-ne sentimentele de fericire si de plăcere si functionează ca un tampon împotriva stresului si tensiunii. Asadar nu este o surpriză, faptul că designul este unul dintre motivele de top pentru care consumatorii din întreaga lume cumpără smartphone-uri, câtă vreme le poartă peste tot.

“La HTC, am stiut întotdeauna, instinctiv, că designul frumos este important. Nu e doar despre crearea unui telefon superb, care arată si oferă o senzatie tactilă grozavă – este despre întelegerea impactului pe care obiectele de zi cu zi bine desenate îl au asupra emotiilor si comportamentului oamenilor. Asa că am si testat”, a declarat Claude Zellweger, designer principal la HTC.

“Ce a scos în evidentă testul a fost un fapt interesant: designul frumos te face fericit. Asa că, atunci când proiectăm un obiect de zi cu zi, precum HTC One, ce ajunge să fie lăudat, stim că
l-am făcut foarte bine, că am proiectat un telefon pe care consumatorii chiar si-l doresc.”

Top ponturi pentru a-ti alimenta fericirea si creativitatea în toate aspectele vietilor ocupate si pline de stres, potrivit Dr. Simon Moore: 

Pont 1: Fă-ti un prieten bun la muncă. Fă-ti timp să îi cunosti pe colegi – s-ar putea chiar să-i placi si să te distrezi alături de ei. Prieteniile sunt importante pentru fericirea la birou si, în acelasi timp, te pot face să zâmbesti mai mult, să să fii mai puternic în fata stresului.

Pont 2: Luminează-ti casa. Studiile psihologice demonstrează puterea luminii naturale asupra bunăstării noastre, fericirii si creativitătii. Dacă ai ferestre mici, îti poti lumina casa zugrăvind-o în nuante mai deschise sau instalând surse de lumină în culori naturale acolo unde-ti petreci cel mai mult timp.

Pont 3: Ar trebui să râzi mai mult. Copiii râd de aproximativ 200 de ori pe zi; adulti râd, în medie, de 15 ori pe zi. Râsul eliberează hormoni care omoară stresul, deci găseste părtile amuzante din lucruri.

Pont 4: Acceptă că doar tu vezi lumea asa cum o vezi tu – toti ceilalti vin de pe planetele lor. Cu cât compari mai mult cu ce “ai fi făcut/spus” tu, cu atât mai putin fericit vei fi în relatiile tale.

Pont 5: Fii activ. Iesirea la o plimbare – fie pe jos, fie cu autobuzul – îti poate oferi des niste bine-meritate momente de răgaz si calm ce pot genera acele momente “aha!” Multi inventatori au avut cele mai bune idei când făceau cu totul altceva.

Pont 6: Înconjoară-te cu obiecte bine desenate. Studiul comandat de HTC arată că designul bun al obiectelor de zi cu zi te poate face fericit si, în consecintă, creste creativitatea. Te simti deprimat? Ai un blocaj creativ? Caută ceainicul acela.
 
Studiul stiintific a fost derulat pe un total de 2.177 participanti din sapte tări: Australia, China, Germania, Rusia, Taiwan, Marea Britanie si Statele Unite.

Fondat în anul 1997, HTC Corp (HTC) este producătorul unei serii de dispozitive mobile premiate în repetate rânduri, dar si al unor telefoane care au marcat premiere pe plan mondial.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar