transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-02-2014

Profilul gamerului roman, prezentat de Intel: tanar, nocturn, perfectionist, recordman, sociabil si bine informat

Profilul gamerului roman, prezentat de Intel: tanar, nocturn, perfectionist, recordman, sociabil si bine informat

Dacă l-ati întâlni pe stradă, gamerul român ar fi tânăr si probabil, obosit, fiindcă este nocturn si îi place să îsi petreacă serile si noptile exersând jocul preferat. Ati intra usor în vorbă cu el – este un tip sociabil. Ati putea dezbate cu el noutătile tehnologice, este foarte bine informat. V-ar surprinde cu atitudinea sa pozitivă si dorinta de a fi întotdeauna vânătorul. Îi place să câstige si să fie cel mai bun în joc. Este ambitios, perfectionist si recordman. Acestea sunt câteva dintre rezultatele studiului “Project Winner”, cea mai nouă cercetare de tip consumer, realizată de Intel în România, în colaborare cu LAB501.ro.
     
La studiu au participat peste 3.000 de respondenti, care au oferit detalii despre activitătile de gaming pe care le desfăsoară, precum si despre tehnologiile pe care le utilizează.



90% dintre gamerii români îsi dedică serile si noptile timpului de joc. Doar 4% sunt matinali, în timp ce restul, 6%, se joacă la ora prânzului.

După timpul efectiv dedicat activitătii de gaming în fiecare zi, se disting 4 categorii de jucători:

7%  Extremi – petrec în medie peste 6 ore pe zi jucându-se

17%  Heavy – între 4-6 ore

42%  Medii – între 2-4 ore

34% Light – sub 2 ore.

Studiul arată că aproximativ trei sferturi (76%) dintre gameri petrec minim două ore pe zi exersând jocul electronic preferat. Ei se subscriu astfel tendintei mondiale, conform căreia jucătorii “medii” (average gamers) îsi petrec aproape două ore pe zi exersând mutări controlate electronic si aproximativ 13 ore pe săptămână. Pasiunea pentru gaming a românilor transcende notiunea de “joc”, fiind un motiv de perfectionare si stabilire de noi recorduri personale si de grup. Altfel spus, gamerul român nu urmăreste doar să se joace, ci să evolueze si să devină cel mai bun la jocul respectiv. Este vânător de recorduri, individuale sau de grup.

Referitor la categoriile de jocuri rulate, studiul Intel arată că:

43% preferă jocurile de actiune, de tip First Person Shooter (FPS);

18% abordează jocuri de tip Multiplayer online battle arena (MOBA), Massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) sau Role-playing game (RPG);

16% sunt pasionati de simulatoare;

13% optează pentru jocurile de tip Real Time Strategy (RTS);

10% joacă alte tipuri de jocuri.

Gamerii români obisnuiesc să joace atât în sistem multi, cât si single player. În modul multi player, jocul electronic devine si mijloc de comunicare si socializare cu prieteni sau persoane mai putin apropiate, dar cu pasiuni similare. Este o altă tendintă mondială adoptată de gamerii din tara noastră. Realitatea este că gamingul a devenit un catalizator social. Astăzi, nu ne mai referim doar la actiunea de “a se juca” în sine, ci la activitatea de colaborare si comunicare virtuală cu numeroase persoane.

Modul de joc împarte gamerii români în două categorii echilibrate:

51% sunt fani ai jocurilor multi player

49%, ai celor de tip single player.

Aproximativ trei sferturi (73%) dintre gamerii participanti la studiul “Project Winner” declară că utilizează un desktop PC. Acesta le oferă puterea necesară pentru a rula jocul în conditii optime si a obtine cele mai bune rezultate. 44% sunt de părere că, în activitatea de gaming, procesorul este foarte important. Pentru 32% este esential, iar pentru 20%, suficient de important. Doar 3% consideră că este putin relevant, iar 1% spun că nu are importantă.

După desktop PC, în preferintele de utilizare se numără laptopul, Ultrabook-ul sau dispozitivul 2 în 1 (24%). 3% dintre respondenti declară că se joacă de pe alte dispozitive.

Pentru a juca fără limite, în ceea ce priveste mediul de stocare, 58% consideră că SSD-ul este cheie în activitatea de gaming. 25% optează pentru HDD, iar 17% pentru HDD Hybrid.

Dispozitivul ideal pentru gaming este un computer cu grafică dedicată pentru 72% dintre gamerii români, în timp ce restul de 28% optează pentru grafică integrată.

Overclocking-ul si posibilitatea de a juca fără limite oferită de un PC de gaming sunt foarte importante pentru 29% dintre participantii la “Project Winner” si esentiale pentru 16% dintre ei. 37% declară că sunt suficient de importante, 13%, putin importante si 5%, neimportante.

Rata de refresh ideală a PC-ului personal:

9% si-ar schimba computerul înainte să treacă un an

33%, la un an

39%, la 2 ani

14% declară că ar face modificarea de sistem de joc la 3 ani

5% si-ar schimba computerul la 4 sau 5 ani.

Recunosterea importantei schimbării unui computer de gaming la maxim 3 ani arată că jucătorii din România sunt la curent cu noutătile tehnologice si constienti că, pentru a stabili recorduri, este necesar să utilizeze echipamente de ultimă generatie. În realitate, 33% dintre participantii la studiul “Project Winner” îsi schimbă PC-ul la 4 sau mai multi ani, 29% la 2 ani. 26% la 3 ani si 9% la un an.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar