transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-04-2014

Raport Kaspersky Lab: 37,3 milioane de utilizatori au fost afectati de atacuri de tip phising in 2013

Raport Kaspersky Lab: 37,3 milioane de utilizatori au fost afectati de atacuri de tip phising in 2013

Potrivit rezultatelor studiului Kaspersky Lab „Evolutia atacurilor de phishing 2011-2013”, numarul de utilizatori de internet care s-au confruntat cu atacuri phising anul trecut a crescut de la 19,9 milioane (in 2012) la 37,3 milioane, reprezentand o crestere de 87%. Facebook, Yahoo, Google si Amazon sunt printre principalele tinte ale infractorilor cibernetici. Studiul, realizat in iunie 2013 pe baza informatiilor din serviciul cloud Kaspersky Security Network, demonstreaza ca o fosta subcategorie a spam-ului s-a transformat intr-o amenintare cibernetica de sine statatoare cu o evolutie rapida.

Phishing-ul este o forma de frauda pe internet care presupune ca infractorii cibernetici creeaza o copie a unui site popular (un serviciu de e-mail, un site de banking online, o retea de socializare etc.) si incearca sa atraga utilizatorii catre aceste pagini cu potential periculos. Utilizatorii care nu suspecteaza nimic isi introduc datele de login si parolele pe aceste site-uri atent contrafacute asa cum ar face-o in conditii normal, dar aceste date de acces sunt trimise, de fapt, infractorilor cibernetici. Scammer-ii pot utiliza aceste informatii personale, datele conturilor de banking online sau parolele subtilizate pentru a fura banii utilizatorilor, pentru a distribui spam si malware prin intermediul adreselor de e-mail sau a conturilor pe retele sociale compromise sau pot, pur si simplu, sa vanda baza de date cu parolele furate catre alti infractori.

Pentru o lunga perioada de timp, phishing-ul a fost privit ca o varietate a e-mail-urilor spam tipice. Totusi, informatiile din acest studiu confirma faptul ca procentul de atacuri phishing a atins un asemenea nivel incat ar trebui sa fie privit ca o categorie de amenintare periculoasa de sine statatoare, nu numai o parte din spam-ul general.

De fapt, serviciul de e-mail nu mai reprezinta una dintre cele mai obisnuite mecanisme de livrare a e-mail-urilor de tip phising. De exemplu, numai 12% dintre atacurile phishing inregistrate au fost lansate prin intermediul e-mail-urilor. In 88% dintre cazuri, a fost vorba despre link-uri catre pagini de phishing unde utilizatorii au ajuns utilizand un browser web, un sistem de mesagerie (Skype etc.) sau in urma altor activitati online.

In cadrul studiului, specialistii Kaspersky Lab au comparat informatiile despre atacurile de phishing provenite de la peste 50 de milioane de utilizatori ai serviciului Kaspersky Security Network din perioada 1 mai 2012 – 30 aprilie 2013 cu cifrele pentru aceeasi perioada din 2011-2012.

„Volumul si varietatea de atacuri de phishing detectate in cadrul studiului indica faptul ca phishing-ul nu este un simplu instrument in „trusa” utilizata de catre infractori pentru a se imbogati, ci reprezinta o amenintare importanta si foarte vizibila”, a spus Nikita Shvetsov, Deputy CTO (Research) in cadrul Kaspersky Lab. „Aceste atacuri sunt relativ simplu de organizat si foarte eficiente, atragand un numar tot mai mare de infractori cibernetici. Volumul de atacuri de phishing – care, potrivit Kaspersky Security Network, s-a dublat intr-un sigur an – confirma acest trend”, a adaugat Shvetsov.

Kaspersky Lab este cel mai mare producator privat de solutii de securitate endpoint din lume, fiind inclus in topul primilor patru producatori de solutii pentru protectie endpoint la nivel mondial. Pe parcursul celor 16 ani de existenta, Kaspersky Lab a ramas o companie inovatoare in domeniul securitatii informatice si ofera suite de protectie IT pentru utilizatori individuali, SMB si companii mari. Compania este prezenta in aproximativ 200 de tari si protejeaza peste 300 de milioane de utilizatori din intreaga lume.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Asad
Today my husband reieevcd a similar fake AT&T bill, but it was for a home phone and internet in the amount of $307. The bill really looked like the real bill. What tipped us off that it was fake was the fact that AT&T isn't our ISP, we don't use my husband's work email address for any bills, and our AT&T bill is only $28.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar