transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 14-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-05-2015

REMAX: Piata imobiliara din Cluj creste cu 10% in 2015. Industria IT transforma Clujul intr-un Silicon Valley autohton

REMAX: Piata imobiliara din Cluj creste cu 10% in 2015. Industria IT transforma Clujul intr-un Silicon Valley autohton

Potrivit RE/MAX, lider mondial în real-estate si franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, Cluj-Napoca reprezintă una dintre cele mai efervescente piete imobiliare din România, urmând ca, până la finalul anului în curs, să cunoască o crestere de 10%, atât din punct de vedere al preturilor, cât si al numărului de tranzactii. 

Fiind clasat pe loc secund în topul pietelor imobiliare din România si având cel mai mare potential de dezvoltare, după Bucuresti, Cluj-Napoca prezintă un puternic avans anul acesta, iar specialistii RE/MAX estimează o crestere dublă fată de media natională.

Conform RE/MAX, potentialul orasului se află într-o continuă crestere si nu doar prin dobândirea statutului de capitală regională, cât si prin puternica dezvoltare a câtorva industrii cheie, precum industria tehnologică si medicală, calitatea învătământului superior, îmbunătătirea infrastructurii, dar si cresterea notorietătii Clujului în zona culturală si turistică.

„Dincolo de acesti factori, consider că investitorii sunt atrasi de Cluj-Napoca si datorită faptului că nu există niciun alt judet competitor pe o rază de cel putin 300 kilometri. În plus, dezvoltarea sectorului de IT a ajutat la transformarea orasului într-o variantă autohtonă a faimosului Silicon Valley, deci un adevărat magnet de dezvoltare”, a declarat Răzvan Cuc,  Presedinte RE/MAX România.
Reprezentantul companiei a subliniat, de asemenea că, în acest moment, în Cluj, peste 7.000 de unităti locative se află în stadiul de constructie si proiectare si urmează a fi livrate în următorii doi - trei ani. În plus, în ultimii doi ani s-au dublat suprafetele de birouri livrate în piată, iar volumul acestora este asteptat să crească cu circa 40% în perioada următoare.

„Cifrele arată o crestere reală a pietei în termen de volum, iar estimarea noastră este că si preturile vor creste în următorii ani, în special pe segmentul rezidential si cel al terenurilor de constructii”, a completat Răzvan Cuc.În ceea ce priveste preturile, acestea oscilează în jurul valorii de 1.000 euro/mp, cu variatii semnificative în functie de numeroase criterii: locatie, configuratie, vechimea constructiei, echipare, finisare, facilităti de plată, etc.

Comparativ cu alte orase asemănătoare din punct de vedere al populatiei si al gradului de dezvoltare, specialistii RE/MAX situează Clujul pe prima pozitie, luând în considerare atât preturile, cât si numărul de proiecte în constructie. Diferentele uriase se remarcă, însă, în comparatie cu Bucuresti, în special în termen de volum. De asemenea, Capitala detine avantajul unei piete în dezvoltare în zona proprietătilor de lux, cu preturi de peste 500.000 Euro, dar si în segmentele comercial si industrial.

Cu toate acestea, în ceea ce priveste preturile pe segmentul rezidential, Clujul este mult mai apropiat de Bucuresti, decât de Iasi sau Timisoara.

„O particularitate a Clujului se remarcă în zona office, care, desi este mai putin dezvoltată decât cea din Capitală, a cunoscut o crestere accelerată în ultimii doi ani pe plan local, iar trendul pare să se mentină si în perioada următoare”, a declarat reprezentantul companiei.

În momentul actual, RE/MAX detine trei birouri active pe piata clujeană, al patrulea urmând să fie inaugurat până în luna iulie, cu un total de 25 de agenti. Planurile companiei vizează lărgirea retelei cu încă sase birouri în următorii cinci ani, precum si un număr de minim 100 de agenti în următorii opt ani.

„Două dintre birourile existente au o experientă de doar câteva luni, asa că nu putem face o analiză a activitătii lor în 2014, însă, în ansamblu, numărul de tranzactii este corelat de numărul de agenti, iar cresterea acestora este puternic influentată de nivelul de educatie al agentilor, pe care îl sporim constant prin programele Academiei RE/MAX, prin care se oferă peste 200 de ore de training specific domeniului imobiliar”, a completat Răzvan Cuc.

De altfel, având în vedere lipsa unei asociatii profesionale si a unui cadrul legislativ care să reglementeze piata imobiliară, specialistii RE/MAX estimează că numărul tranzactiilor imobiliare intermediate de către agentii din Cluj se ridică la circa o treime din total.

În ceea ce priveste tipul francizelor RE/MAX din Cluj-Napoca, reprezentatul companiei observă un potential mai mare în zona de start-upuri, favorizat de multimea antreprenorilor din regiune. Astfel, estimările companiei arată că cca. 60% din francizele RE/MAX vor fi afaceri demarate de antreprenori ce îsi doresc un business în acest domeniu, restul de 40% fiind conversii ale unor agentii deja existente.

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiintată în 1973 în Denver, are astăzi peste 6.300 de birouri si peste 100.000 de agenti afiliati în 95 de tări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 31 de tări, cu 1.500 birouri si 14.000 de agenti, continuând să se extindă.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar