transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 21-06-2024 4.6403 lei 4.977 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-04-2014

Sistarea actualizarilor pentru Windows XP - implicatii si riscuri

Sistarea actualizarilor pentru Windows XP - implicatii si riscuri

Microsoft nu va mai oferi update-uri de securitate, remedieri, sau suport pentru clienti, gratuit sau contra cost, pentru sistemul de operare Windows XP. Aparent, aceasta nu ar mai trebui sa constituie o problema tinand cont ca este un sistem de operare vechi de 12 ani, insa exista un numar foarte mare de utilizatori care inca folosesc Windows XP.

„Potrivit datelor noastre, 18% din clientii Kaspersky Lab folosesc in continuare Windows XP,” avertizeaza David Emm, Senior Regional Researcher in cadrul Kaspersky Lab. „Acest lucru inseamna ca foarte multe persoane vor deveni vulnerabile pe masura ce patch-urile de securitate se epuizeaza. Astfel, fiecare vulnerabilitate care va fi descoperita de acum inainte va deveni o vulnerabilitate de tip zero-day – pentru care nu exista nicio sansa de remediere,” explica David Emm.

De asemenea, situatia va deveni mai grava pe masura ce furnizorii de aplicatii vor inceta sa mai dezvolte update-uri pentru Windows XP – fiecare aplicatie neactualizata va deveni un alt punct vulnerabil pentru dispozitivul utilizatorului, crescand sansele de atac.

Astfel, trecerea la un sistem de operare mai nou pare o decizie fireasca. Insa, desi Microsoft a trimis o multime de notificari cu privire la incetarea sprijinului oferit pentru vechiul sistem, mai multe companii intampina dificultati in realizarea tranzitiei spre un sistem mai nou. Pe langa costul mare pe care il presupune schimbarea sistemului de operare, acestea pot fi nevoite sa investeasca, de asemena, in noi componente hardware si chiar  in inlocuirea unor aplicatii dezvoltate special pentru activitatea specifica de lucru, in cazul in care acestea nu sunt adaptate pentru a functiona pe un alt sistem de operare.

De aceea, nu este surprinzator faptul ca un numar mare de companii folosesc in continuare Windows XP.

In acest context, utilizatorii Windows XP se intreaba cum se pot proteja in continuare impotriva infractorilor cibernetici si a atacurilor malware si daca un software antivirus este suficient pentru a-i proteja. Programul antivirus ofera protectie, insa acesta este eficient numai daca „antivirusul” respectiv este o solutie cuprinzatoare de securitate pentru internet, care foloseste tehnologii proactive menite sa ofere protectie impotriva amenintarilor noi si necunoscute – in principal pentru protectie impotriva exploit-urilor.

Un produs anti-virus de baza, care se ocupa in mare parte cu scanarea computerului pentru identificarea fisierelor malware cunoascute nu este suficient. De asemenea, cu timpul, furnizorii de securitate vor implementa solutii noi de securitate care s-ar putea sa nu mai fie compatibile cu Windows XP.

Utilizatorii Windows XP ar trebui sa tina cont de aceste probleme pe masura ce isi stabilesc sau isi pun in aplicare strategia de innoire a sistemului de operare.  

Creatorii de malware vor viza, fara indoiala, dispozitivele cu Windows XP pe masura ce un numar semnificativ de oameni continua sa-l foloseasca, deoarece un sistem de operare fara patch-uri le va oferi o oportunitate mult mai buna sa exploateze vulnerabilitatile pe care le gasesc. Orice computer cu Windows XP dintr-o retea reprezinta o vulnerabilitate care poate fi exploatata intr-un atac directionat asupra companiei respective. In cazul in care a fost compromis, acesta va deveni un punct de acces catre reteaua extinsa.

„Nu exista nici o indoiala ca trecerea la un sistem de operare mai nou este incomoda si costisitoare – atat pentru persoanele fizice, cat si pentru companii –, dar riscurile pe care le implica folosirea unui sistem de operare care devine tot mai nesigur ar putea depasi cu mult inconvenientele si costurile,” explica David Emm.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar