transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-07-2024 4.5404 lei 4.9681 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 24-03-2016

Supravegherea video in institutiile de invatamant - ghid de implementare, de la Axis Communications si Western Digital

Supravegherea video in institutiile de invatamant - ghid de implementare, de la Axis Communications si Western Digital

Securitatea este sau ar trebui sa fie una dintre principalele prioritati ale institutiilor de invatamant. Fie ca vorbim de scoli, licee, universitati sau alte institutii, o solutie de supraveghere reprezinta cea mai simpla si eficienta metoda de a mentine siguranta atat a elevilor, cat si a profesorilor si a tuturor angajatilor dintr-o scoala. Prin intermediul unui astfel de sistem si o monitorizare atenta din partea agentilor de securitate se pot reduce sau elimina abuzurile, absentele sau furturile.

Un sistem de supraveghere video aduce cu sine atat o metoda de a identifica rapid actiunile de vandalism sau criminale aflate in desfasurare, cat si de a le demonta incipient, cei mai multi dintre autori fiind descurajati de simpla prezenta a camerelor.

Prin intermediul solutiilor de supraveghere Axis pot fi securizate rapid si sigur toate zonele din exteriorul si din interiorul complexului de invatamant, inclusiv holuri, coridoare, sali de clasa sau laboratoare tehnice, sali de sport sau de studiu. Camerele de supraveghere Axis functioneaza 24/7, protejand astfel complexul de-a lungul intregii zile.

Mai mult, camerele de supraveghere pot fi folosite si pentru a usura procesul de invatare al elevilor. Astfel, pot fi montate modele care sa inregistreze activitatea didactica a profesorilor, astfel incat orele de curs sa poata fi urmarite si ulterior, pentru aprofundare. De asemenea, imaginile pot fi urmarite live si de la distanta de catre elevii care, din motive medicale sau de alta natura, nu pot fi prezenti in salile de curs.Supravegherea de exterior vs. interior

Sistemele de supraveghere dedicate institutiilor de invatamant trebuie sa poata functiona 24/7 si sa poata captura imagini video indiferent de conditiile de iluminare. Pentru supravegherea de exterior se recomanda alegerea unor modele care pot sa functioneze optim indiferent de conditiile meteo de afara si a caror carcase rezista chiar si la cele mai agresive actiuni de vandalism. Pentru supravegherea de interior se recomanda folosirea de camere tip dome, datorita capabilitatii acestora de a oferi imagini excelente, totul la un cost de achizitie redus.

Detaliile sunt cele care conteaza

Camerele de supraveghere cu senzor megapixel inseamna pe scurt rezolutii mai mari, dar acestea nu garanteaza si calitatea imaginii. Unul dintre sistemele dezvoltate de Axis impreuna cu Kowa, o companie japoneza specializata in producerea de lentile, garanteaza claritatea de-a lungul intregii imagini. Sistemul este denumit P-Iris, si controleaza nivelul de claritate, contrastul, rezolutia si profunzimea campului. Pe scurt, alegerea unui model cu sistem P-Iris se traduce prin imagini de calitate care pot conduce rapid si sigur la recunosterea faciala sau a altor detalii.

Detalii tehnice solutie Axis Communications si Western Digital

Camere de supraveghere

AXIS M1125-E – model de exterior

AXIS M1125-E este o camera de retea cu senzor FullHD ce ofera imagini de calitate si dispune de compresie H.264. Modelul a fost dezvoltat special pentru scenariile ce presupun acoperirea la nivel de detaliu a unor zone extinse. Necesarul de stocare si de banda sunt reduse datorita integrarii tehnologiei Axis Zipstream. Tehnologia Axis Zipstream este perfect compatibila cu stardardele de compresie H.264 si poate fi folosita cu cele mai noi camere Axis si cu aplicatii software de video management fara investitii suplimentare. Optimizata pentru supravegherea video, tehnologia Axis Zipstream este o implementare H.264 imbunatatita in mod radical, necesitand o latime de banda si o capacitate de stocare cu circa 50% mai reduse.

Tehnologia Axis Zipstream analizeaza si optimizeaza transmisia de la camerele de retea in timp real. Scenele care contin detalii interesante sunt inregistrate la calitate si rezolutie maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a fi posibila reducerea necesarului de latime de banda si stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fata, tatuajele sau numerele de inmatriculare sunt stocate in parametri maximi, in timp ce detalii precum pereti sau vegetatie sunt comprimate.

Camera integreaza si tehnologia Wide Dynamic Range Forensic Capture, care permite obtinerea de detalii ce pot conduce la identificarea suspectilor, inclusiv in conditii complexe de iluminare.

AXIS M3007-P – model de interior

AXIS M3007-P este o camera de retea dedicata supravegherii de interior ce dispune de un senzor de 5MP. Design-ul discret al camerei ii permite montarea fie pe tavan, fie pe peretii laterali. Instalarea se realizeaza rapid si facil, focusul fiind realizat direct din fabrica, de catre inginerii Axis Communications.
Camera dispune de diferite moduri de supraveghere, printre care amintim 360 grade overview, mod panorama, dublu panorama si quad view. Acesta din urma reprezinta cea mai buna varianta pentru a supraveghea o intersectie de coridoare.

WD Purple - solutia optima de stocare dedicata sistemelor de supraveghere

Fie ca vorbim despre NVR-ul dedicate, fie ca vorbim de platforme software VMS, toate acestea necesita ca partea de stocare sa fie realizata cu hard disk-uri special concepute. Supravegherea video necesita ca unitatile de stocare sa functioneze in regim intens, 24/7.

Adesea apar cazuri in care utilizatorii instaleaza in sistemele de supraveghere hard disk-uri concepute pentru desktop pc-uri. Acestea nu sunt capabile sa salveze capturi HD, FHD sau UHD de la camere multiple fara sa piarda frame-uri, au un consum mai mare de energie si genereaza mai multa caldura. Ultimul punct este unul de interes maxim pentru ca temperatura in exces poate reduce drastic viata unui hard disk si, de asemenea, poate afecta negativ operatiunile de scriere/ citire.

Disponibila in doua versiuni, WD Purple si WD Purple NV, unitatea de 3.5" are o capacitate de stocare de pana la 8TB si este dedicata sistemelor de supraveghere. Datorita capacitatii mari de stocare, Purple permite o pastrare mai indelungata a materialelor inregistrate, pentru o analiza sau o referinta ulterioara. Mai mult, unitatea a fost dezvoltata pentru a functiona 24/7, are un consum redus de energie si dispune de o serie de caracteristici speciale ce se regasesc integrate de obicei in unitati mult mai scumpe.

Printre tehnologiile integrate de Purple se numara AllFrame si Advanced Format Technology (AFT). Prima este o tehnologie care ajuta la reducerea numarului de imagini pierdute printr-o solutie de politici de administrare a cache-ului. Cadrele lipsa reprezinta o problema foarte serioasa atunci cand este nevoie de redarea si analizarea filmarilor de securitate importante. Cea de-a doua tehnologie permite folosirea unui format media mai eficient, care ofera materiale video la o calitate superioara.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar