transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-12-2013

Virusii ce trimit SMS la numere cu suprataxa se afla in topul amenintarilor detectate de Orange Antivirus

Virusii ce trimit SMS la numere cu suprataxa se afla in topul amenintarilor detectate de Orange Antivirus

Aplicatiile periculoase care trimit mesaje scurte catre numere cu suprataxa sunt principalele amenintari ce au vizat smartphone-urile si tabletele utilizatorilor Orange, echipate cu antivirusul Orange Antivirus, ce integreaza tehnologiile Bitdefender.

Solutia Orange Antivirus, ce se regaseste in abonamentele Orange activate incepand cu 16 septembrie, protejeaza telefoanele cu Android impotriva virusilor si a aplicatiilor rau intentionate, pastrandu-le in deplina siguranta la navigarea pe internet. Soft-ul scaneaza automat aplicatiile in momentul instalarii si functioneaza in cloud, astfel ca este mereu actualizat cu cele mai noi semnaturi de virusi, pentru a face fata tuturor tipurilor de amenintari informatice.

Astfel, raportul furnizat de solutia de securitate in primele doua luni de la lansare, arata ca 86,2% din amenintarile informatice blocate fac parte din familia Android.Trojan.SMSSend. Acesta este un virus inclus in diverse aplicatii care, dupa instalare, incearca sa trimita mesaje la numere cu suprataxa si intercepteaza eventualele confirmari prin SMS pe care victima le primeste.

’’Procentul ridicat reprezentat de acest tip de virus in totalul amenintarilor Android blocate indica pragmatismul escrocilor. Acestia urmaresc castiguri financiare imediate, iar cea mai simpla metoda este injectarea unui astfel de virus in aplicatii aparent legitime. Virusii pe terminale mobile precum smartphone sau tableta vor continua sa se inmulteasca mai ales din cauza gradului mare de utilizare a acestui tip de dispozitive pentru activitati din ce in ce mai diverse’’, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.  

Pe locul doi cu 3,11% din tentativele de infectie inregistrate se afla Android.Trojan.Agent.

XFG un virus ce opereaza dupa aceeasi metoda ca si familia SMSSend, cu exceptia faptului ca mesajele trimise fara acordul utilizatorului nu au neaparat intentii de monetizare rapida (SMS-urile nu sunt trimise la numere cu suprataxa).

Un alt virus, Android.Trojan.GingerMaster.DK cumuleaza 1,17% din totalul amenintarilor blocate de Orange Antivirus. Acesta se foloseste de o vulnerabilitate din Android 2.3.3 Gingerbread pentru a obtine privilegii de root. Dupa ce infecteaza dispozitivul, virusul se conecteaza la un centru de comanda si control, de unde poate fi controlat de un atacator.

O pondere mai mica, 0,58%, o are Android.Trojan.NioServ.A (cunoscut si ca NotCompatible). Virusul se raspandeste prin intermediul unor site-uri compromise care incearca sa descarce o aplicatie infectata pe telefon atunci cand victima viziteaza respectivul site. Daca utilizatorul instaleaza aplicatia manual, telefonul va ajunge parte a unui botnet si va fi folosit de infractorii informatici ca intermediar pentru diverse activitati criminale.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar