|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
|
Adaugat in data de 02-05-2012 |
Calugarul Epifanios Mylopotaminos de la Muntele Athos gateste la Grand Hotel Continental din Bucuresti
Alte stiri la aceasta categorie
Grand Hotel Continental organizează în data de 4 mai 2012, în parteneriat cu Mount Athos Area, o cină autentică, cu preparate din bucătăria Muntelui Athos. Actiunea face parte din seria evenimentelor gastronomice purtând genericul Mount Athos Area Gourmet, desfăsurate anual, în perioada 15 mai-15 iunie, în regiunea învecinată cu Muntele Athos. Initiatorul acestui proiect este Organizatia de Turism a Muntelui Athos, entitate laică aflată în strânsă legătură cu unica republică monastică din lume.
Cina va fi pregatită sub atenta îndrumare a călugărului Epifanios Mylopotaminos, cel mai cunoscut bucătar al celor 22 de mânăstiri ortodoxe de la Muntele Athos. Călugărul, aflat de 38 de ani la Athos, este staretul chiliei Mylopotamos, care apartine celei mai vechi mânăstiri din Munte - Marea Lavra.
A avut sansa să învete melosul bizantin de la monahi aghiopavliti mai vechi, devenind un bun psalt si s-a dedicat, în acelasi timp, diaconiei de bucătar. Astăzi este un binecunoscut maestru bucătar. La Mylopotamos, alături de părintele Ioachim, si-a asumat datoria de a restaura chilia istorică, dându-i o nouă viată. În acelasi timp, respectând traditia seculară a locului, a sădit vită de vie si a ridicat un atelier pentru producerea vinului.
În anul 2010, a publicat, singura carte de bucate a Muntelui Athos, tradusă deja în rusă, engleză si germană si aflată in curs de editare în limba romană.
Meniul care va fi prezentat la Grand Hotel Continental este compus din preparate după retete autentice din gastronomia Muntelui Athos: supă de caracatită, salată cu crithmum maritimum din golful Sfântului Munte, cod cu dovlecei si halva din gris cu fructe din pădurea lui Aristotel. Cina este inobilată cu vin biologic adus de călugăr de la viile Athosului, purtând marca Mylopotamos:
Lefkó (vin alb, sec, cu aromă de mere verzi, din struguri Muscat de Alexandria si Roditis)
Inómeli (vin rosu, demisec, doar din struguri Muscat de Hamburg)
Erithró (vin rosu închis, cu gust bogat si matur, dar cu un buchet delicat)
Náma (vin rosu, dulce si aromat, din struguri Muscat de Alexandria si Merlot)
Bucătăria Muntelui Athos este specială si unică în lume. Dieta celor 1500 de călugări, între care se află si numerosi români, are la bază preparate vegetale si preparate din peste. Datorită acestor meniuri sănătoase, monahii se imbolnăvesc rar si au o viată lungă. Modul in care gătesc mâncarea este unic: foc de lemne, vase de lut, materiale biologice din grădinile si de pe dealurile Muntelui Sfânt.
Pestele si fructele de mare de la Muntele Sfânt sunt recunoscute pentru gustul lor deosebit. Unicitatea gustului se datorează faptului că apele sunt adânci, curate si străbătute de curenti marini purificatori. Fructele de mare sunt pescuite în ape foarte adânci care au cel mai mare continut de sare din toate mările Greciei, si sunt bogate în plancton si hrană curată, deoarece în golf nu se varsă râuri sau fluvii care să tulbure echilibrul compozitiei apei.
Programul zile de 4 mai 2012:
Dimineata, călugărul Epifanios Mylopotaminos va găti împreună cu Roxana Anghel, executive chef si echipa de bucătari de la Grand Hotel Continental;
La ora 17:00 va avea loc o conferintă de presă cu participarea călugărului, în Restaurantul Balkan Bistro;
La ora 19:00 va avea loc cina. Călugărul Epifanios Mylopotaminos va prezenta traditiile gastronomice ale Muntelui Athos si va binecuvânta preparatele servite mesenilor. Reprezentanti ai Mount Athos Area isi vor prezenta regiunea turistică situată pe bratul Athos din Halkidiki, pâna la granita cu Republica Monahală a Muntelui Athos.
Valoarea cinei este de 99 lei/persoana; participantii pot câstiga, prin tragere la sorti, unul din cele doua vouchere oferite de Mount Athos Area Gourmet în pensiuni din Olympiada si, respectiv, pe insula Ammouliani.
Acest eveniment este primul din caravana care va continua în tot lantul Continental Hotels, pe tot parcursul anului 2012.
Grand Hotel Continental (5 stele), face parte din lantul Continental Hotels cu o traditie de peste 20 de ani pe piata turistică din România. Înca de la început obiectivele companiei au avut în vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri. In prezent, Continental Hotels este cel mai mare lant hotelier românesc ce acoperă piata de lux, de business si cea economy, oferind, în acelasi timp, o gamă completă de servicii si pentru segmentul MICE.
Portofoliul Continental Hotels cuprinde următoarele branduri proprii: Grand Hotel Continental, Continental Forum, Continental, Hello Hotels, Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Mondo Restaurant, Victoria Club , Tekaffe. Continental Hotels detine si 4 hoteluri Ibis în România aflate în managementul grupului Accor.
Orasele în care Continental Hotels este prezent sunt: Bucuresti, Arad, Oradea, Sibiu, Constanta, Tîrgu Mures, Drobeta Turnu Severin si Suceava, totalizând peste 1860 de camere..
|
|
» Adauga comentariul tau |
Comentarii |
|
|
Eduardo
Time, I think, to roll out the old sayings. You get what you pay for and you can't judge a book by it's cover . It crteainly applies to Hotels, and not just in London, but any big international city. Paris, Frankfurt, New York etc. The problem with setting standards is what should they be. Of course there should be the basic clean room of a reasonable size (whats a reasonable size? The Bigger the room the less space there is for rooms and so the more each room costs) but outside of that, how do you measure those standards? Everybody's standards and expectations are different. Even amongst the voluntary schemes we have now there are differences and what might make a three star rating on one may only achieve a Two star rating on another. How often should they be assessed and who is going to pay? The more frequent the inspections the more the scheme will cost to administer, yet standards can change over a short period of time, especially as we enter a downturn' and hoteliers may need to cut costs. We don't really want more traveler taxes do we? Charge the hotels? Either way it adds to the cost of that room night. I think the best we can hope for in the short term is that people research better. The web enables people to get first hand experience from sites like Trip Advisor (use with caution) and Frommers.com's forums. If people don't patronize these hotels then they will have no choice but to improve or close. Darren, Did your friends complain at the time? I'm not defending the flea pit hotels of Britain, but some people (I'm not including your good friends mentioned above, Darren) will always find something to complain about. Take that hotelier i started with. Well what do you expect to see out of a Torquay hotel bedroom window? Sydney Opera House Perhaps? The Hanging Gardens of Babylon? Herds of wildebeest sweeping majestically across the plains?
|
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie |
|
Recomanda aceasta pagina |
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat. |
|
|
|
|