transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 01-10-2023 4.6864 lei 4.9746 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-07-2013

Colocviu C.A.E.S.A.R. Turism in Romania 2030 - concluzii post-eveniment

Colocviu C.A.E.S.A.R. Turism in Romania 2030 - concluzii post-eveniment

Miercuri, 10 iulie 2013, a avut loc primul colocviu C.A.E.S.A.R. dedicat promovarii si dezvoltarii turismului romanesc. Colocviu al Centrului pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (C.A.E.S.A.R.), intitulat “Turism in Romania 2030”, evenimentul a fost organizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate si Clubul Young Skal si sustinut de Ministerul Economiei.

Evenimentul a avut ca scop identificarea principalelor prioritati de dezvoltare si promovare a turismului in Romania 2030, pornind de la obstacolele cu care Romania se confrunta in acest moment, din perspectiva unui grup de tineri experti in devenire si experti consacrati din domeniul turismului.

La discutiile din cadrul Colocviului au luat parte peste 70 de participanti: antreprenori, cercetatori, reprezentanti ai mediului privat din industria turistica, reprezentanti ai ONG-urilor active in turism, precum si reprezentanti ai institutiilor si autoritatilor publice cu atributii in reglementarea si dezvoltarea turismului. Timp de 8 ore, acestia s-au concentrat pe identificarea de solutii viabile pentru situatiile cu care tara noastra se confrunta in acest domeniu.

Printre personalitatile din turism care au participat la eveniment se numara: Dragos Anastasiu, Presedinte Eurolines; Razvan Pirjol, CEO si General Manager CIT & Leading Choice Business Counsellors; Antoni Kuhnen, Presedinte AvCo Consulting & Contracting; Paul Marasoiu, Presedinte Romanian Convention Bureau; Cristian Macedonschi, Presedinte Asociatia de Promovare si Dezvoltare a Turismului Brasov; Ion Antonescu, Fondator Marshal Turism; Luminita Fatu, Presedinte Asociatia Partenerilor Diplomatilor Romani; Calin Ile, Manager general Hotel Ibis Gara de Nord; Maria Stoian, Presedinte fondator ANTREC Romania; Traian Badulescu, Vicepresedinte Asociatia Profesionstilor din Industria de Evenimente din Romania; Octavian Arsene, Ministerul Economiei; Gabriela Szabo, Ministerul Tineretului si Sportului; Dragos Raducan, Vicepresedinte Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Colocviul a debutat cu o sesiune festiva in cadrul careia personalitati din turismul romanesc si international au impartasit tinerilor participanti din experienta lor in domeniu, si a continuat cu prezentari, dezbateri si propuneri in patru grupuri de expertiza formate din experti consacrati din industria turistica romaneasca, studenti si absolventi romani din tara si din strainatate, cu experienta si pregatire relevanta in domeniul turismului.

Principalele teme abordate in cadrul grupurilor de expertiza au fost Analiza resurselor umane, naturale si culturale ale Romaniei; Mediul de business, tehnologie si infrastructura – factori exponentiali pentru dezvoltarea turismului; Mediul legislativ si proceduri in turism; si Elemente de branding si avantaje competitive ale Romaniei.

Una dintre prioritatile identificate in cadrul dezbaterilor este dezvoltarea educatiei in turism si necesitatea adaptarii programelor de studii la cerintele pietei muncii. Infrastructura, turismul balnear, atitudinea pozitiva fata de turismul in tara noastra, pastrarea si valorificarea traditiilor si a identitatii nationale, au reprezentat subiecte de discutie, de asemenea. Colocviul a generat si idei de proiecte concrete, cu aplicabilitate imediata, in cadrul acestuia constituindu-se si o echipa pentru dezvoltarea unei baze de tratament in localitatea Breaza, judetul Prahova.

Discutiile din cadrul grupurilor de lucru, concluziile dezbaterilor si propunerile identificate vor fi centralizate intr-un raport al evenimentului care va fi deschis sugestiilor opiniei publice si va fi inaintat factorilor cu putere de decizie. „Obiectivul nostru este ca ce s-a discutat astazi sa ajunga pe masa decidentilor si sa aiba un impact concret in dezvoltarea Romaniei, obiectiv pe care am demonstrat de-a lungul a peste 4 ani ca ni-l putem atinge cu succes.”, a declarat Dan Nechita, Fondator C.A.E.S.A.R. si Secretar General LSRS. Voluntarii Clubului Young SKAL cred, de asemenea, in turismul romanesc si isi exprima dorinta de a fi promotori activi ai unei dezvoltari solide si durabile a turismului in Romania.

Evenimentul s-a incheiat cu un cocktail intr-o atmosfera destinsa unde participantii au avut oportunitatea unui spatiu de networking in cadrul caruia au continuat sa dezbata idei si sa stabileasca parteneriate.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism in Romania 2030 este primul pas in conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a industriei turistice, oferind tinerilor pasionati de turism oportunitatea de a se implica in gasirea unor solutii viabile pentru principalele obstacole cu care se confrunta turismul romanesc. Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele directii si principii de dezvoltare si promovare a turismului in Romania, pe care expertii tineri si consacrati din tara si din strainatate si le vor putea asuma in egala masura. Aceste directii generice vor fi insotite de recomandari concrete, cu aplicabilitate imediata si vor fi inaintate prin intermediul C.A.E.S.A.R. factorilor cu putere de decizie in domeniul turismului din Romania. 

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Rebeca
Corect vine: built, impress I rest aaedvr graiesti, nu poate natiunea romana sa se planga ca au fost terorizati cand atatea lucruri s-au construit in aceea perioada in Ardeal. In Moldova si Tara Romaneasca unde nu a fost nimeni terorizat s-a construit o mare BUHA )
Boni
Adriana, mie mi s-a părut că ăsta nu a fost subiectul pnciirpal in media locală cum, după umila mea părere, ar fi trebuit să fie. Ştiu ce librării au fost implicate, ştiu şi că BN a donat ceva cărţi. Mie mi-a plăcut eensă faptul că s-au implicat cei pe care eei numeşti oameni simpli . Ei bine, ăia-s baza!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar