Diwali, festivalul luminilor si începutul noului an hindus poate fi sărbătorit anul acesta în cadrul Indian Food Festival, ce va avea loc în perioada 12 – 25 noiembrie la Crowne Plaza România.
Evenimentul îsi propune să promoveze mâncarea traditională specifică regiunilor din India cunoscute pentru savoarea culinară, cum ar fi Goa si Mumbai si să ofere vizitatorilor săi o aventură senzorială de neuitat.
Diwali, care în traducere liberă înseamnă rând de lămpi, este o importantă sărbătoare hindusă ce reuneste familiile an de an si reprezintă triumful binelui asupra răului. Obiceiul cere ca în această perioadă să se aprindă în mod simbolic cât mai multe lămpi, în semn de bucurie. Sărbătoarea va fi celebratată în România de către Crowne Plaza Bucuresti printr-o incursiune a simturilor culinare.
Delicioasele mâncăruri traditionale vor fi preparate chiar de master chef-ul Crowne Plaza Bucuresti, Ashlie Dias, un expert al bucătăriei indiene, acesta fiind originar chiar din Mumbai, India. Câteva dintre delicioasele preparate care vor răsfăta simturile culinare ale doritorilor vor fi: Tandoori Chicken – pui marinat în pastă de usturoi si ghimbir, iaurt si condimente, Chicken Biryani – bucăti suculente de pui si orez basmati gătite cu sofran si apă de trandafiri, Seafood peri peri - creveti, midii, calamar si Chilli, cu sos si Bebinca - straturi subtiri de clătite din lapte de cocos.
Diversitate este cuvântul care descrie cel mai bine India, dar si bucătăria indiană. Fiecare regiune are retetele si condimentele ei specifice dar au în comun explozia de arome pe care o poti experimenta.
Desi populatia este în mare parte vegetariană, se consumă si carne. Pe langa aromele unice,un alt motiv pentru care ai putea să iubesti mâncarea indiană este faptul că se încadrează în categoria mâncărurilor picante.
Iubitorii aventurilor culinare pot să experimenteze bucătăria indiană, alegând între mese cu meniuri a la carte, cine variate cu bufet , dar si un Sunday Brunch inspirat din bucătaria indiană, duminica 18 si 25 noiembrie, de la ora 12.30pm la ora 16.30pm. În plus, cei ce vor să îsi exprime creativitatea pot învăta noi tehnici de gătit in cadrul lectiilor culinare sustine chiar de master chef-ul indiasn Ashlie Dias, ce vor avea loc joi, 15 noiembrie, începând cu ora 18:00.
Indian Food Festival face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucătăriei asiatice organizate de Crowne Plaza Bucuresti.
Programul detaliat al Indian Food Festival este:
Luni, 12 si 19 noiembrie: Prânz - Bufet cu zona dedicată mâncării indiene; Cină - Bufet Indian – Indian BBQ
Marti, 13 si 20 noiembrie: Prânz - Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene; Cină - Bufet Indian – Preparate Mughlai
Miercuri, 14 si 21 noiembrie: Prânz - Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene; Cină - Bufet Indian – Preparate Goan
Joi, 15 noiembrie: Prânz - Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene; Cină - Lectii de gătit si meniu a la carte cu influente indiene
Joi, 22 noiembrie: Prânz - Bufet cu zonă dedicată mâncării indiene; Cină - Meniu a la carte cu influente indiene
Vineri, 16 si 23 noiembrie: Prânz - Bufet cu zona dedicată mâncării indiene; Cină - Meniu a la carte cu influente indiene
Sâmbata, 17 si 24 noiembrie: Prânz - Meniu a la carte cu influente indiene; Cină - Meniu a la carte cu influente indiene
Duminică, 18 si 25 noiembrie: Prânz – Sunday Brunch inspirat din bucătaria indiană; Cină - Meniu a la carte cu influente indiene
Indian Food Festival este un eveniment organizat de Crowne Plaza Bucuresti în perioada 12 - 25 noiembrie. Festivalul face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucătăriei traditionale asiatice, ce se desfăsoară la Crowne Plaza Bucuresti în această toamnă.
Material realizat de www.TravelBank.ro
.