transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 24-05-2024 4.5889 lei 4.9757 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 01-07-2013

Orasele turistice, Valea Prahovei si staiunile balneare - principalele locuri unde se utulizeaza tichetele de vacanta

Orasele turistice, Valea Prahovei si staiunile balneare - principalele locuri unde se utulizeaza tichetele de vacanta

Compania Sodexo Soluţii pentru Motivare, jucător de top pe piaţa românească a tichetelor, a identificat, în urma unei analize derulate în intervalul iunie 2012 – iunie 2013, principalele tendinţe în utilizarea și acordarea tichetelor de vacanţă. 

Aproximativ 23% dintre angajaţii care au primit tichete de vacanţă le-au folosit pentru turismul urban în ultimele 12 luni. Pe locurile următoare în topul destinațiilor se situează Valea Prahovei și Brașov (21%), stațiunile balneare (19%), stațiunile de pe litoral (17%) și București (10%). Alte destinații turistice preferate de beneficiarii de tichete de vacanță au fost mănăstirile, orașul Sibiu, Maramureș și Delta Dunării.
 
„Pe lângă faptul că tichetele de vacanţă beneficiază în prezent de cea mai importantă facilitate fiscală din categoria beneficiilor extrasalariale, de 4.500 de lei/an/angajat, acestea reprezintă și un instrument eficient de motivare a angajaţilor din companiile private. Echivalentul în bani al aceleiași recompense poate fi mai ușor direcționat către nevoile zilnice ale beneficiarului, altele decât petrecerea timpului liber”, declară Jean Istasse, Director General Sodexo Soluţii pentru Motivare.

Angajații din industria chimică și metalurgică, în top

Cercetarea Sodexo reflectă faptul că peste jumătate din beneficiarii tichetelor de vacanţă provin din companiile mari, cu peste 1.000 de angajați, în timp ce 21% lucrează în companii cu 500 – 999 de angajați.

Și companiile mici (10 – 49 angajați) se află în top 3, deținând 10% din cerere. (Grafic atașat: Mărimea companiilor care au oferit tichete de vacanță în ultimele 12 luni).

Industria chimică și metalurgică, distribuția și serviciile sunt principalele domenii de activitate ai căror angajați beneficiază de tichete de vacanță. (Grafic atașat: Top domenii de activitate care au acordat tichete de vacanță în ultimele 12 luni)

Pentru sumele acordate sub forma tichetelor de vacanţă, angajatorii sunt integral scutiţi de la plata contribuțiilor sociale, ajutându-i să realizeze economii substanțiale. De exemplu, pentru acordarea tichetelor de vacanţă în cuantum de 4.500 de lei, cheltuielile totale ale angajatorului sunt mai mici cu 2.422 lei decât dacă ar opta pentru acordarea aceluiaşi venit net în bani. Pentru sumele primite în tichete de vacanţă în limitele stabilite prin lege, angajatul plăteşte numai impozitul pe venit de 16%, beneficiind, în acest fel, de o putere de cumpărare mai mare cu 54% decât dacă ar primi echivalentul valoric al acestora în bani.

Tichetele de vacanţă sunt acordate numai de către companiile private, în prezent instituţiilor din domeniul public fiindu-le interzisă acordarea acestui tip de beneficiu.Compania Sodexo a fost înfiinţată de către omul de afaceri francez Pierre Bellon, în anul 1966, cu credinţa că o bună calitate a vieţii contribuie la progresul indivizilor şi la performanţa organizaţiilor. În momentul de faţă, Sodexo este lider mondial în Soluţii pentru Calitatea Vieţii de Zi cu Zi, fiind totodată al 20-lea angajator la nivel mondial. Aproximativ 413.000 de angajaţi în 80 de ţări din întreaga lume oferă, zilnic, soluţii pentru 50 de milioane de consumatori.

Din 1998, Sodexo Solutii pentru Motivare România, care număra astăzi 160 de angajaţi, pune la dispoziţie Soluţii cuprinzătoare pentru Motivare: Beneficii pentru Angajaţi; Programe de Incentivare şi Recunoaştere; Beneficii Publice. Începând din 2010, Grupul Sodexo a introdus pe piaţa românească şi “Soluţii pentru Servicii la Sediu” (soluţii pentru catering, mentenanţa clădirilor, servicii de curăţenie, precum şi alte soluţii care îmbunătăţesc calitatea vieţii de zi cu zi).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Hassenetu
End, ai citit tot blogul lui Buddha de-a lunugl timpului ca sa iti dai cu parerea? Cunosti toate articolele lui despre cum se foloseste un computer? Inteleg ca Bobby Voicu are pe mana si niste angajati, dar daca el nu ar fi stiut sa foloseasca la perfectie un calculator, atunci nu ar mai avea ce cauta acolo, esti de acord cu mine? Eu doar i-am dat o idee lui Buddha despre ce ar putea sa faca ca sa se angajeze, numai daca vrea. Buddha se pricepe foarte bine la calculatoare! Ar putea face fata cu brio intr-un domeniu al designului de web!Buddha, esti de acord cu mine?
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar